Etter bare noen måneder er Apple Music på god vei til å ta igjen Spotify
(Bilde: Niklas Plikk / Apple)

Etter bare noen måneder er Apple Music på god vei til å ta igjen Spotify

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Stadig flere tar i bruk mobilen for å strømme musikk på farten, og skal vi tro sjefen selv i Apple, Tim Cook, er selskapets nye musikktjeneste i ferd med å ta et saftig jafs av markedsandelene, melder CNet

Spotify-konkurrenten Apple Music så dagens lys tidligere i år under selskapets årlige utviklerkonferanse WWDC (World Wide Developers Conferance), og allerede da ble det klart at tjenesten ville få en prøveperiode på 90 dager uten kostnad.

Nå virker det som mange har tatt skrittet over til å betale de 99 kronene (10 dollar i USA) tjenesten koster i måneden etter å brukt opp prøveperioden.  

Vi tok en nærmere titt på den nye utfordreren tidligere i år: 
Er det noe vits å laste ned Apple Music? 

Rundt 15 millioner brukere

Det var under en konferanse i regi av amerikanske Wall Street Journal at Apple-sjefen tok bladet fra munnen, og bekreftet at det nå er omlag 6,5 millioner brukere som betaler for tjenesten.

Grunnen til at Apples nye tjeneste gjør det bra tror Cook avhenger av innholdet som blir tilbudt. 

– Jeg synes selv jeg oppdager en masse musikk jeg ikke har hørt hør. Jeg synes det er fabelaktig, og samtidig ha 15 millioner som bruker tjenesten, hvorav 6,5 millioner av disse betaler, er jeg glad for, forklarer Cook. 

Taus konkurrent

Apple siste skremmeskudd er noe som ikke går upåaktet hen hos konkurrentene, der for eksempel Spotify fortsatt befinner seg øverst på tronen med sine 20 millioner betalende kunder.

Selv om det fortsatt er et stykke igjen før Apple Music kan tukte Spotify på antall betalende brukere, er det fortsatt slik at Apple på bare få måneder har fått en kundemasse tilsvarende en tredjedel av Spotifys. 

Dog ville ikke selskapet kommentere de nye opplysningene om rivalen da Tek.no tok kontakt. 

Etter at prøveperioden renner ut viser det seg ikke å være fullt så enkelt å fjerne den automatiske betalingen av Apple Music:
Slik skrur du av automatisk fornyelse av abonnementet ditt »

(Kilde: CNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen