Nå begynner det  virkelig  å bli utrygt med gammel Flash
(Bilde: Shutterstock)

Nå begynner det virkelig å bli utrygt med gammel Flash

Sårbarheten som lekket på søndag er tatt i bruk av skumle programpakker.

Søndag i forrige uke lekket en stor mengde data fra det italienske selskapet Hacking Team. Kort tid etter ble det kjent at dataene inneholdt programvare som kan utnytte viktige sårbarheter i Adobes Flash-spiller. Allerede nå er denne koden innlemmet i flere ulike hackerverktøy som er tilgjengelige på nett.

Kan brukes av hvem som helst

Adobe slapp en oppdatering til Flash-spilleren som skulle bøte på denne sårbarheten i går, og det begynner altså raskt å bli en viktig oppdatering å hente ned eller ta imot når oppdateringsverktøyet varsler.

Det er nettstedet Arstechinca.com som melder at koden nå er å finne i verktøyene Angler og Nuclear, samt en rekke andre verktøy. Den har også blitt innlemmet i Metasploit, et rammeverk som lar brukeren lage nye inntrengningsverktøy basert på kjente sårbarheter.

Dermed er altså verktøyene som skal til for å utnytte feilen relativt lett tilgjengelige. Flash-versjoner til og med 18.0.0.194 er sårbare.

Obs! I går kom vi i skade for å melde at sårbarheten gjelder Flash som kjører på Windows-maskiner. I realiteten skal den kunne ramme samtlige plattformer som kan kjøre Flash, inkludert Linux og Apple OS X.

Les mer om den store Hacking Team-lekkasjen her »

(Kilde: arstechnica.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen