Dagens mellomklassemobil Galaxy A8 har fått med seg skjerm og frontkamera fra toppmodellen.
Dagens mellomklassemobil Galaxy A8 har fått med seg skjerm og frontkamera fra toppmodellen. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung vil gi nye funksjoner til billigmobilene før egne flaggskip

I dag er det stort sett slik at mobilselskapers dyreste modeller får alle de feteste funksjonene og nyeste teknologiene først. Denne regelen vil Samsung nå fjerne.

Ny teknologi kan dukke opp i mellomklassen først

I et intervju med amerikanske CNBC forteller Samsungs mobilsjef, DJ Koh, at han har reorganisert selskapet så de i større grad skal klare å fokuserer på å skille mellomklassemodellene fra flaggskipene. Grunnen til dette er at salget av de dyreste mobilene avtar.

– Tidligere brakte vi ny teknologi og unike funksjoner til flaggskipene først, for så å flytte dem til mellomklassen senere. Fra i år har jeg endret strategien slik at ny teknologi og funksjonalitet kan introduseres fra mellomklassen og oppover, forteller mobilsjefen til CNBC. 

Galaxy A-serien kan bli først

Dagens mellomklasse låner teknologi og funksjoner fra eldre toppmodeller. Nå kan de få enkelte funksjoner før flagskipene, skal vi tro Samsungs mobilsjef.

Den første mellomklassemobilen som kan få nyte godt av den nye strategien er Samsungs Galaxy A-serie. De beste mobilene i denne serien prises fra omtrent 5000 kroner og oppover.

Om mobiler i denne klassen skulle få nye ettertraktede teknologier før dobbelt så dyre flaggskip som i Galaxy S-serien vil det uten tvil bidra til å øke salget av Samsungs mobiler i mellomklassen.

Samsung-sjefen fortalte også til CNBC at endringene er en konsekvens av at de ønsker å nå ut til dagens unge, som har vanskeligere for å ta seg råd til de stadig dyrere toppmodellene enn andre grupper. Her i Norge er det som kjent toppmodellene som er mest populære, men i resten av verden kriger mobilprodusentene ved å forsøke å overgå hverandre på spesifikasjoner og funksjoner i budsjett- og mellomklassesegmentet. 

Et hint om at Samsung – og til dels andre produsenter – har tenkt på denne strategien en stund, finner vi i årets Galaxy A-serie. Her fikk de rimeligere mobilene med seg både den flotte 18:9-skjermen samt de to frontkameraene til toppmodellen i Galaxy-serien bare måneder etter at denne ble avduket. Det går stadig kortere tid fra nyheter blir introdusert i toppklassen og til de er å finne i rimeligere alternativer. 

De beste mobilene mellom 3- og 6000 kroner:
Tidligere toppmodeller troner øverst på listene »

(Kilder: The Verge, CNBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen