N95 får geotagging

Nå kan du ta bilder med Nokia N95 og legge dem rett inn i et kart. Et nytt program sørger for at du kan bruke den innebygde GPS-en til å merke bildene dine med GPS-posisjon.

Denne måten å ta bilder kalles geotagging. Når du har geotagget bilder, kan du laste dem opp til for eksempel Flickr, og se hvor på kloden bildet er tatt.

Nye muligheter
Geotagging er i utgangspunktet ikke en funksjon i N95, til tross for at den har både GPS og kamera. Tilleggsprogrammet Shozu gir nå også N95-eiere muligheten, skriver Mobil.se.

Når du bruker Shozu til å laste opp bilder til Flickr, vil programmet også sende koordinatene bildet ble tatt på. Dette krever imidlertid en del forberedelser.

Foreløpig tungvint
Shozu til N95 er foreløpig bare i en testversjon, så det er litt tungvint å geotagge med N95. For det første må GPS-en være aktivert ved at du starter GPS-programmet i telefonen. Deretter må du starte Shozu og kameraet. Alle de tre programmene samtidig vil gi deg problemer med at minnet i N95 blir fullt.

Dessuten bruker GPS-en mye strøm. Du kan med andre ord ikke belage deg på å geotagge alle bildene dine. Dessuten bruker N95 som regel en stund å oppnå kontakt med satelittene.

Jobber med tilpassing
Shozu jobber imidlertid med å tilpasse programmet bedre til N95. Blant annet skal produsenten jobbe med å aktivere GPS-en direkte, skriver Mobil.se.

Om du har N95 og lyst til å prøve programmet, kan du laste det ned fra produsentens hjemmeside.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen