N900 får støtte for Exchange Server 2003

Som vi har påpekt tidligere er Maemo-mobilen N900 ikke uten en del mangler. Men flere av dem vil bli rettet opp ganske snart.
Med sitt åpne operativsystem vil Nokias nye N900 raskt kunne tilpasses med nye funksjoner. Dette gjelder blant annet støtte forflere nett-tjenester, samt rettelser til funksjoner som i dag ikke fungerer på en hensiktsmessig måte.

Vi har tidligere omtalt en del av disse svakhetene. Nå melder Nokia at det kanskje mest alvorlige problemet, mangelen på støtte for Exchange Server 2003, vil bli løst i en softwareoppdatering som kommer i løpet av desember.

Kontinuerlig utvikling
- Det er viktig å ha i bakhodet at N900 og Maemo vil utvikle seg kontinuerlig i tiden fremover, sier produktsjef i Nokia Norge, Bjørn Egil Brekke til Mobilen.no.
- N900 og Maemo vil kunne tilby utallige muligheter, og utviklersamfunnet er allerede godt i gang med å komme med nye løsninger, applikasjoner og tjenester. Med Maemo er det åpen kildekode som står i fokus, og det er derfor ikke kun Nokia som setter premissene til mulighetene fremover
Støtte for Exchange 2003 er allerede implementert i neste softwareoppdatering som blir tilgjengelig om kort tid (desember), sier Brekke.

N900 er en liten datamaskin som kjører på operativsystemet Maemo, som igjen er basert på Linux. Programmer som kjører på ulike Linux-varianter vil med noen endringer også kunne brukes på N900.

Blant annet gjelder dette utvidelser som vil gjøre nettleseren enda mer anvendelig enn den er i dag. Blant disse utvidelsene er også støtte for Silverlight (alternativ til Flash) som brukes i en del videotjenester som NRK Nett-TV og TV2 Sumo.

Bank-ID
Maemo 5 er et helt ferskt operativsystem, og den Mozilla-baserte nettleseren på telefonen er ennå ikke på listen over nettlesere som er sertifisert for Bank-ID. Dermed kan det gå en stund før du får tilgang til nettbanken din direkte fra N900. Foreløpig kan vi heller ikke bruke bank-ID med den alternative nettleseren Firefox for Maemo (beta).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen