N73 viser kameramuskler

Nokia presenterte i dag tre nye mobiltelefoner på en pressekonferanse i Berlin, og bekreftet dermed ryktene om en storlansering som har svirret de siste dagene. Den modellen som har fått mest oppmerksomhet er N73, som i følge produsenten selv utfordrer et hvert digitalkamera.

N73 har et utseende som bærer preg av forgjengeren N70, med tilnærmet lik tasteplassering og utforming. Telefonens har omtrent de samme målene som N70, hvis vi ser bort i fra noen millimeter mindre i bredden og dybden. N73 er også lettere, og veier 116 gram, altså 6 gram mindre enn N70.

Den nye telefonen har en 2,4 tommers TFT-skjerm, som kan vise 262 000 farger. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Et kamera er også på plass hos N73, og fungerer som Nokias sterkeste argument for at du skal kjøpe akkurat denne telefonen. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. Til sammenlikning har N70 kun to megapikslers oppløsning i sitt kamera. Kameraet hos N73 har også autofokus, som gir skarpere bilder. Dedikerte taster på siden av telefonen, gjør at du kan fange inn bildet og zoome uten at du roter deg inn i menyene når du skal ta et kjapt bilde.

Nokia har integrert Carl Zeiss-optikk i N73s kamera, som i følge finnene skal gjøre kameraet i stand til å ta bedre bilder enn andre mobilkamera. Da den forrige og første telefonen med Carl Zeiss-optikk, N90, kom på markedet, fikk telefonens kamera heller lunken mottakelse av både mobilbrukere og kritikere.

Parkér PC-en
Det er etter hvert blitt vanlig for mobilprodusenter å inngå samarbeid med andre bransjer og samarbeide om tjenester. I anledning N73 har Nokia trykket hender med Flickr, som er en av verdens mest brukte bildebanker på nett. På nettstedet Flickr.com kan du laste opp bilder fra PC-en, dele gallerier med resten av verden og integrere bildene i bloggen din, for å nevne noe. Samarbeidet mellom Nokia og Flickr innebærer at du også kan laste bildene du tar med mobiltelefonen direkte opp til ditt Flickr-galleri, slik at du ikke behøver å gå omveien via PC-en for å få bildene dine på nett.

N73 handler imidlertid ikke bare om foto. Telefonen har også innebygget mediespiller med spillelister og muligheter for å justere lydbildet, samt FM-radio. 3D-høyttalere skal gi bedre lyd i N73 enn andre telefoner.

Ønsker du å overføre bilder, videoklipp eller musikk til PC-en eller andre enheter, kan du gjøre dette via blåtann. Overføringer skal gå smertefritt ved hjelp av XpressTransfer, som er finnenes grensesnitt for overføring av media fra mobiltelefonen til PC-en. Ønsker du å printe ut bildene, gjøres dette via det tilsvarende grensenittet XpressPrint.

3G og EDGE
Felles for alle modeller i Nokias N-serie, er at de har støtte for 3G. Telefonene i dagens lansering er intet unntak. Kameraet på N73 vitner om at telefonen i tillegg har støtte for videotelefoni. Er du utenfor områder med 3G-dekning, kan du trøste deg med at N73 også har støtte for EDGE. Dermed kan du surfe i grei hastighet med mobiltelefonen de fleste steder i landet. N73 er også en firebåndstelefon, som vil si at du kan bruke den stort sett over hele verden.

N73 forventes å komme i butikkene i juli i år, og skal selges i fargekombinasjonene sølvgrå og plomme, frosthvit og metallisk rød samt hvit og moccabrun.

I Sverige vil prisen ligge på rundt 4 500 kroner, og den norske prisen er sannsynligvis ikke langt unna den svenske.

På side 2 finner du Nokias egen pressemelding for N73.

(Kilde: Nokia, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen