N72: Redigert reprise

Nokia gir lanseringsjernet, og viser frem nok en nykommer i N-serien. N72 er en telefon myntet på deg som vil ha en smarttelefon, men som ikke trenger 3G.

N72 er så å si en degradert utgave av av forgjengeren N70. Den nye telefonen har nemlig identisk menysystem, nøyaktig samme kameraløsning, er omtrent like stor, men mangler som nevnt 3G. Nokia sier selv at de ikke har planer om å profilere telefonen spesielt sterkt her i Norge, siden vi har rimelig god 3G-dekning. Hva er det da som gjør N72 interessant?

Nokia presenterer N72 som en multimediadatamaskin som presterer like bra som den ser ut. Utseendemessig er det ikke vesentlige forskjeller mellom N72 og N70. Tastene er plassert omtrent likt, og det er klare likheter i de to telefonenes utforming. Når du skal starte kameraet, skyver du ned kameradekselet på baksiden, akkurat som på N70.

Kameraet på N72 har for øvrig samme oppløsning som på N70, altså to megapiksler. Ellers har telefonen FM-radio og mp3-spiller. Telefonen har bare 20 MB innebygget minne, men du kan utvide dette med RS-MMC-kort om du trenger mer plass til for eksempel musikk.

Telefonens skjerm byr på en oppløsning på 176 x 208 piksler og en fargedybde på 262 000 farger. Utvendig måler telefonen voksne 10,9 x 5,3 x 1,8 cm, og vekten ender på 124 gram.

For å bøte på manglende 3G-støtte har Nokia utstyrt N72 med EDGE. Dermed er det fortsatt mulig å surfe på internett i fornuftige hastigheter. Om du vil koble telefonen til en datamaskin, kan du ta i bruk blåtann eller USB-kabel.

Det er ikke tilfeldig at Nokia omtaler telefonen som en datamaskin. Siden N72 er utstyrt med Series 60-systemet, er den en fulllblods smarttelefon. Dette betyr at du kan installere programmer og få telefonen til å gjøre det aller meste, akkurat som med en vanlig datamaskin.

Batteriet som sitter i N72 skal i følge Nokia holde til ti dagers hviletid og nærmere fire timer taletid. Telefonen skal dukke opp i butikkene i juni, men Nokias pressemelding sier ingenting om pris.

På neste side kan du lese Nokias pressemelding.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen