N-series med GPS og navigasjon

Allerede i løpet av det neste året skal Nokia ha planer om å bygge inn GPS-utstyr i alle modeller i selskapets N-serie.

For å få dette til har Nokia kjøpt det tyske programvareselskapet Gate5, som konkurrerer med andre navigeringsprogram som Wayfinder og Appello, skriver NyTeknik.se.

Gate5 Smart2Go
Gate5 har den siste tiden jobbet tett med Nokia når de lagde sitt nyeste navigeringsprodukt Smart2Go for Nokias Series 60 og Series 80.

Fra før finnes en av Gate5s løsninger på det norske markedet i Aytobes navigasjonsenhet.

Gate5s veikart, bykart og lokaliseringstjenester minner om de fra Navicore, og er en såkalt on-board-løsning. Dermed lagres informasjonen på mobiltelefonen i stedet for på en sentral server slik som på for eksempel Wayfinders løsning.

Kontroll
Nokia samarbeider fra før med andre selskaper, men vil nå ta et fastere grep om dette markedet og selv ta seg av utviklingen av programvare.

- Kart og navigasjon er naturlige elementer for mobiltelefoner men dette området har ikke utviklet seg så raskt som vi hatte forventet. Ved at vi nå kjøper Gate5 kan vi være med på å fremskynde prosessen, sa Nokias sjef for multimedietelefoner, Anssi Vanjoki da Nokia annonserte kjøpet av Gate5.

Konkret betyr dette at alle Nokias N-Series-modeller vil utstyres med GPS-posisjonering og programvare for kartnavigering, skriver Total Telecom.

Ifølge nettstedet velger Nokia å bygge inn GPS-mottakere i stedet for å stole på posisjonering ved hjelp av cellene i mobilnettet, som ifølge Nokia ikke er et nøyaktig nok system.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen