N-Gage QD - Nokia prøver igjen

Som ventet kom i dag den offisielle lanseringen av Nokias andre N-Gage konsoll, som har fått navnet N-Gage QD. Den nye modellen kommer kun et halvt år etter forgjengeren, og er et rimelig tydelig bevis på at N-Gage versjon 1 har floppet.

”N-Gage QD skal overkomme noen av de mentale barrierene som har forhindret aksept blant de ivrigste spillerene”, forteller ansvarlig for media og underholdning i Nokia Amerika, Nada Usina, til Gamespot.

Man har blant annet forandret måten man setter inn spill. Mens man med N-Gage måtte skru av telefonen og ta ut batteriet for å skifte minnekort, kan man med QD simpelten trykke ut det gamle kortet og sette inn et nytt. Spillene man setter inn starter dessuten automatisk opp, slik at man slipper å starte dem fra menyen.

Nokia har videre gjort det mulig å snakke inn i telefonen på vanlig måte. Man slipper altså å sette telefonen på høykant mot øret for å føre en samtale, noe som var et av de mest omtalte minusene ved den originale N-Gage telefonen.

Det har også blitt gjort flere mindre forbedringer. Skjermen til N-Gage QD skal være en del skarpere og ha bedre bildekvalitet. Man kan spille i 10 timer på et fulladet batteri istedenfor de 3-6 timene man fikk ut av originalen. QD har også en egen knapp for å gå inn på menyvalg, istedenfor å måtte trykke inn piletasten.

Man skal heller ikke glemme det krympete og avrundete designet, som burde sørge for at telefonen ligger bedre i hånden. Selv om QD faktisk veier 6 gram mer enn forgjengeren med sine 143 gram, vil den nok altså allikevel være mer lommevennlig.

QD har også sine baksider i forhold til forgjengeren. Den nye modellen har for eksempel ikke støtte for å spille av MP3, og kan kun by på mono-lyd slik vi kjenner fra Nokia 6600. Nokia har dessuten fjernet radioen fra QD-modellen, og telefonen har heller ikke trippelbånds-støtte for bruk i amerikanske mobilnett.

Man skal kunne bruke både eksisterende og kommende spill for N-Gage på begge de to modellene. Blant de nye titlene som burde være på plass til lanseringen av QD er Call of Duty, Pathway to Glory og det nye MPORPG-spillet Pocket Kingdom.

Ifølge Nokias pressemelding skal N-Gage QD ha en pris på kun €199, som burde tilsi en pris på rundt 2000 norske kroner inklusive moms. Den vil altså ligge på samme eller lavere prisnivå enn dagens N-Gage modell, som allerede er den desidert billigste Symbian-telefonen på markedet i dag.

N-Gage QD ventes ut på markedet en gang i mai måned. Vi kommer selvsagt tilbake med test til den tid.


relatert stoff