N-Gage får konkurranse

Gizmondo Europe ltd har store planer om å utfordre Nokias spilltelefon N-Gage når de nå annonserer at de vil slippe en ny og revolusjonerende håndholdt spillmodul på markedet i sommer.

Det har lenge versert rykter om enheten, som tidligere var kjent som Gametrac. Nå er imidlertid spesifikasjonene offentliggjort av produsenten selv, og det er kjent at det endelige navnet på enheten vil bli Gizmondo.

Gizmondo vil i motsetning til Nokias spilltelefon vistnok ikke kunne brukes til å ringe med, og heller dermed mer mot å være en spill-PDA. Enheten vil også kjøre Microsofts operativsystem for håndholdte, Windows CE, noe som gjør at den vil sikte mot en helt annen brukergruppe enn N-Gage, som bruker Symbian OS.

Det finnes ikke på langt nær så mange spilltitler til Windows CE som til Symbian. Bare til N-Gage eksisterer det nemlig allerede rundt 25 spilltitler på markedet, og det er lite som tyder på at spillproduksjonen for denne enheten vil synke med det første, etter at det ble kjent at N-Gage QD vil bli sluppet i mai.

Det ser allikevel ikke helt håpløst ut, når vi ser på bildene av de tre første spilltitlene som er under utvikling for Gizmondo.

Det første spillet heter Colors, og er actionspill der man skal slåss om lederskap på gata. Ved å utføre forskjellige oppdrag og handlinger vil man klatre oppover på rankstigen, helt til man til slutt oppnår status som undergrunnmiljøenes ukronede konge.

Det andre spillet er et bilspill, som har fått navnet Stuntcar Extreme, og ser veldig lovende ut. Alle bilene i spillet er tatt fra 80-tallet for å gi spillet et retro og morsomt preg. I tillegg kan man velge mellom en rekke baner med forskjellige utfordringer. To personer kan også spille sammen via Blåtann.

Det siste spillet heter Speedgun Stadium og er et første persons skytespill, som minner mye om de populære dataspillene Unreal Tournament og Quake. Spillet går i det store og hele ut på å løpe rundt i forskjellige arenaer og drepe så mange som mulig med de våpen man måtte komme over. Hjernedød vold med høy underholdningsverdi med andre ord.

I tillegg til at spillene ser veldig lovende ut er det også nok av andre argumenter for å velge Gizmondo framfor N-Gage. Blant annet vil enheten være utstyrt med stor 240 x 320 pikslers TFT-skjerm, mest sannsynlig med en fargedybde på rundt 65000 farger, noe som får skjermen til Nokias underholdningsmaskin til å blekne i forhold.

Man trenger heller ikke å miste kontakten med omverdenen selv om det ikke går an å bruke enheten til å ringe med. Det er nemlig fullt mulig å både sende tekstmeldinger og multimediemeldinger og å surfe på nettet med GPRS klasse 10, som gir en teoretisk nedlastningshastighet på opp til 53,5 Kbps.

Enheten er akkurat som N-Gage utstyrt med både integrert Mp3-spiller og muligheter for å spille av videofiler, selv om det integrerte kameraet ikke kan ta opp video. Ettersom enheten er utstyrt med port for SD-kort kan man dessuten utvide minnet, og dermed få plass til mer musikk og annen data.

For overføring av data mellom Gizmondo og en datamaskin eller andre enheter kan man enten bruke USB-kabel eller Blåtann.

Det som også vekker oppsikt med Gizmondo er at den har fått innebygd GPS, eller satelitt-navigasjon. Dette åpner først og fremst for at man kan bruke forskjellige tjenester til å finne frem i byer der man ikke er kjent, finne nærmeste bensinstasjon og lignende. Mer interessant er det at det visstnok også skal lages spill til enheten der man bruker GPS-funksjonen i selve spillet. På hvilken måte dette skal gjøres vet vi ikke, men det skal bli spennende å se.

Enheten blir sluppet på markedet i Storbritannia i sommer, med en påfølgende Europa-lansering i løpet av de første høstmånedene. Prisen på godsaken vil ligge i underkant av 3000 kroner.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen