N-Gage 2 titter frem

Det er antakeligvis kun tre dager til Nokia lanserer en nye versjon av den etterhvert velkjente spill-telefonen N-Gage. Og nå har de første bildene av den kommende modellen har allerede begynt å sirkulere på nettet.

Til tross for solid medieomtale og massiv markedsføring ble aldri den første N-Gage modellen noen salgssuksess. Blant ankepunktene i omtaler av telefonen var den upraktiske utformingen og de store dimensjonene, og også vi måtte skuffet konstatere at Nokia ikke hadde truffet helt i vår test av telefonen.

Om man tar utgangspunkt i bildene som nå har lekket ut, ser det heldigvis ut som om Nokia har tatt mange av disse tilbakemeldingene til etterretning.


(Klikk for større bilde)

For eksempel har Nokia endelig tatt til vett og flyttet høyttaleren og mikrofonen til fronten av telefonen. Dermed slipper man å holde telefonen på høykant mot hodet hver gang man snakker, noe som både er så upraktisk og ga deg en så latterlig profil at det ble laget dedikerte nettsteder for Sidetalkin'-fenomenet.

Den observante leser har kanskje allerede lagt merke til at telefonen på bildet har et eget kamera-valg på menyen. Dette skal imidlertid ikke bety at N-Gage 2 vil være utstyrt med kamera, noe man blant annet ser ved at telefonen ikke har noen kameralinse, men skyldes i stedet bruk av uferdig programvare.

N-Gage 2 ser ellers ut til å være adskillig mindre enn forgjengeren, og den er blant annet flere centimeter kortere i bredden. I tillegg har den fått en mer avrundet fasong, som burde sørge for at den ligger mye bedre i hånden enn den svært så rette og firkantede forgjengeren.

Det skal også ha kommet på plass såkalt hotswapping av MMC-kort, som betyr at man kan skifte minnekort og spill mens telefonen står på. Dette i motsetning til N-Gage versjon 1, der man faktisk måtte skru av telefonen og ta ut batteriet for hver gang man skulle skifte spill.

Riktignok ser det ut til å kreves at man går inn på et eget menyvalg i telefonen for å gjøre telefonen klar for å skifte minnekort. Dette må man ikke med den andre mobiltelefonen på markedet med hotswap, Siemens SX1.

Hva annet N-Gage 2 har å by på vil vi antakeligvis få svar på allerede på onsdag. Da forbereder nemlig Nokia en større presselansering, som skal gi oss "en forsmak på det neste århundrets mobile spillmuligheter".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen