Facebook gjør det enda lettere å dele data fra andre tjenester, direkte i Facebook.
Teknofil
Facebook gjør det enda lettere å dele data fra andre tjenester, direkte i Facebook.

Nå kan du dele «alt» på Facebook

60 nye applikasjoner står klare for å installeres.

I går kveld annonserte Facebook at de ville åpne opp sin nye Tidslinje-funksjon for hele 60 applikasjoner. Nå er det bare å velge og vrake i en drøss av applikasjoner, og oppdatere statusen din oftere enn noen gang.

Bruker ny teknologi

Grunnen til den store annonseringen fra Facebook er fordi alle applikasjonene vil benytte seg av selskapets nye Open Graph-teknologi. Dette er rett og slett en måte for Facebook å innlemme data fra tredjeparts-tjenester, slik som Spotify allerede gjør, direkte inn i tidslinjen din på Facebook.

Bruker du for eksempel trenings-tjenesten Runkeeper kan du automatisk poste informasjon om løpeturen din på Facebook. Det samme gjelder andre tjenester, hvor du kan holde vennene dine oppdatert på hva du spiser, hører på, ser på og hvor du er.

Facebook ser også for seg at dataen fra de ulike tjenestene kan kombineres, slik at du for eksempel kan sammenligne antallet kalorier forbrent i løpet av løpeturen din med Runkeeper, med matretten du lagde ved hjelp av Foodily.

Åpner for alle

De 60 applikasjonene som ble lansert i går kveld er bare begynnelsen, og fra og med i dag vil hvem som helst kunne utvikle applikasjoner som kan sømløst integreres i Facebook. Er du en utvikler kan det kanskje være interessant å sjekke ut utvikler-guidene Facebook har lagt ut.

Filosofien til det nye Open Graph-systemet er å koke all den avanserte dataen til tre deler: Bruker, handling, objekt. For eksempel at Niklas (bruker) løp (handling) en løype på 7,5 km (objekt), eller Rolf (bruker) bakte (handling) en kake (objekt).

Hver applikasjon kan spesifisere sin egen handling, slik at oppdateringene som dukker opp i tidslinjen skal bli så enkle og konsise som mulig.

For å se hvilke applikasjoner som er tilgjengelig kan du ta en titt på Facebooks tidslinje-side.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen