Mystisk virus stopper pirater
Teknofil

Mystisk virus stopper pirater

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sikkerhetsselskapet Sophos melder at de nylig har oppdaget en litt spesiell form for ondsinnet programvare. Trojaneren Troj/Qhost-AC sin oppgave er å nekte deg tilgang til fildelingssidene Mininova og The Pirate Bay.

Blokkerer tilgang til fildeling
Ifølge Torrentfreak ble trojaneren først oppdaget på nettopp nettsiden Pirate Bay. Trojaneren var skjult i et program for å generere serienumre for å installere programmer, en såkalt nøkkelgenerator. Om nøkkelgeneratoren ble lastet ned og startet opp så gikk trojaneren inn i maskinen og endret systemet slik at nettsidene The Pirate Bay og Mininova ikke lenger kunne gås inn på. Samtidig ble det startet opp et lydklipp som sa "downloading is wrong".

Å endre innstillingene tilbake igjen krever ikke allverdens med kunnskap. Men for den gjengse PC-bruker kunne en slik endring medført noe slit da du må gå inn i Hosts-filen i Windows og gjenopprette denne. Hvordan det gjøres kan du lese her.

Trojaneren er fjernet, men ikke død
Ifølge Torrentfreak er filen med trojaneren nå fjernet fra The Pirate Bay etter at det kom inn en del klager, men det var en rekke brukere som fikk installert trojaneren før den rakk å bli fjernet. De påpeker likevel at trojaneren nok vil dukke opp i andre filer.

Ikke overraskende spekuleres det i hvem som har lagt ut trojaneren. Flere retter en anklagende finger mot underholdningsindustrien som er kjent for å ha mange påfunn for å stanse ulovlig nedlastning. Torrentfreak på sin side tviler på dette. De tror heller det er noen som her har det moro på piratenes bekostning.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen