Mystisk fil "oppdaget" av Norton

Flere brukere har reagert på at sikkerhetsprogrammet Norton har oppdaget den mystiske filen pifts.exe.

Det rare er at når brukere spør om filen i diskusjonsforumet til sikkerhetsselskapet Symantec blir meldingene i forumet slettet.

Dette har resultert i en rekke konspirasjonsteorier. Det er blant annet blitt spekulert i at den aktuelle filen prøver å ta kontakt med en adresse i Afrika, men det er ikke kjent om filen er skadelig eller ikke.

Symantec skal ha bekreftet overfor SANS Internet Storm Center, at filen er en del av oppdateringsprosessen for Norton, altså en helt normal og ikke skadelig fil.

Symantec har også lagt ut en kommentar på diskusjonsforumet til selskapet som bekrefter at filen pifts.exe er en oppdatering for Norton Internet Security og Norton Antivirus 2006 og 2007.

Oppdateringen ble sluppet som usignert, noe som førte til at brannmuren reagerte på filen og brukeren måtte godkjenne at filen fikk tilgang til Internett. Det er derfor mange brukere reagerte.

Det skal være svært sjelden at en usignerte fil legges ut på denne måten, og nå er filen blitt trukket fra videre distribusjon.

(Kilder: The Inquirer, The Washington Post)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen