Mystisk dings med helt ekstrem ytelse

Mystisk dings med helt ekstrem ytelse

Overgår absolutt alt i ytelsestest.

Nye mobilmodeller blir titt og ofte lekket via nettsidene til ytelsestester. Det er kanskje ikke så rart, siden ytelsen øker fra generasjon til generasjon, og brukere av mobilprodusentenes prototyper er muligens litt ekstra interessert i akkurat denne delen av regnestykket. Nå har nok en ukjent telefon dukket opp - denne gangen via en skjermdump fra ytelsestesten AnTuTu.

Phonearena.com melder at en helt ukjent enhet skal ha fått hele 43 149 poeng i testen. Det er rundt 7 000 poeng mer enn dagens toppmodeller får. I vår oversikt er det Samsungs Galaxy S5 som troner øverst i denne testen, med sine 36 381 poeng. Den nye modellen er altså nesten 20 prosent raskere enn de raskeste mobilene på markedet i denne testen.

Denne oversikten viser de beste AnTuTu-resultatene fra telefonene som har vært innom Amobils testbenk.
Denne oversikten viser de beste AnTuTu-resultatene fra telefonene som har vært innom Amobils testbenk.

Kinesisk innmat

Slik ser skjermdumpen fra den mystiske dingsen ut. Kan det være et nytt kinesisk flaggskip?
Slik ser skjermdumpen fra den mystiske dingsen ut. Kan det være et nytt kinesisk flaggskip?

At telefonen gjør det bra akkurat i AnTuTu behøver ikke nødvendigvis å bety at den er like rask i andre ytelsestester. Den opplevde ytelsen i menyer og under bruk avhenger også mye av produsentens programvare på telefonen. Selv den raskeste maskinvare kan oppleves treg om ikke resten henger med.

Navnet på dingsen som er testet er ukjent, men det lille vi vet er at den kjører en systembrikke fra den kinesiske produsenten MediaTek. Brikken er av typen MT-6595. Dette er en åttekjernet brikke, som fungererer etter det såkalte big.LITTLE-prinsippet, der fire og fire kjerner jobber sammen. Den ene gruppen er høytytende, men strømkrevende, og tar seg av de tyngste løftene. Til vanlig bruk penser brikken over på de fire svakere prosessorkjernene, som bruker mindre strøm og dermed skal by på bedre batteritid.

Ut fra skjermdumpene ser dette ut til å være snakk om en telefon, og den skal videre være utstyrt med 3 gigabyte RAM, og Android 4.4.2.

Kan MediaTek kjøre forbi Qualcomm?

Phonearena spekulerer i om det kan være en av flere ryktemodeller som kan være på vei fra kinesiske mobilprodusenter. Spesielt hete er MX4 fra Meizu, og Mi3S fra Xiaomi, men sistnevnte skal alt ha blitt målt til en langt lavere poengsum i AnTuTu.

Selv om vi altså ikke vet hva dette blir slags kraftplugg, er det to interessante ting å trekke ut av denne poengsummen. Hvis vi forutsetter at dette ikke er en overklokket enhet, eller ekstremtesting av en kommende telefon, ligger det an til et heftig ytelseshopp i neste generasjon flaggskip. Det andre er at brikkeprodusenten Qualcomm slett ikke bør hvile på laurbærene den neste tiden, selv om selskapets Snapdragon-brikker har fått de nyeste toppmodellene nesten helt for seg selv.

I forrige uke dukket det også opp ytelsestester av det som sannsynligvis er den kommende toppmodellen fra Sony, Xperia Z3.
Den fikk over 37 000 poeng i AnTuTu, og er dermed en av de aller raskeste telefonene som er målt i testen.

 

(Kilde: phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen