Hva er denne kuppelen på toppen av mobilen, mon tro?
Hva er denne kuppelen på toppen av mobilen, mon tro? (Bilde: Twitter)

Mystisk bilde av Android-skaperens telefon har dukket opp

Nå vet vi også når mobilen skal avdukes.

I januar i år gikk det rykter om at en av nøkkelpersonene bak Android, Andy Rubin, jobbet med en egen mobiltelefon. Litt senere ble mobilen, kalt «Essential», bekreftet i form av et teaserbilde lagt ut på Twitter, og nå har enda mer informasjon kommet til overflaten.

Som blant andre The Next Web melder ble det nemlig nylig lagt ut et nytt bilde av Andy Rubins kommende mobiltelefon på Twitter. Samtidig ble det i en annen melding kunngjort at mobilen skal vises frem den 30. mai, altså ganske snart.

Det nye bildet som ble lagt ut viser oss kun en silhuett av mobilen, og det mest bemerkelsesverdige er den store «kuppelen» som befinner seg på toppen av mobilen.

Kan være kameratilbehør

Twitter-meldingen inneholder ingen indikasjoner på hva dette kan være, men det er naturlig å anta at det dreier seg om en form for kameratilbehør, kanskje et 360-graderskamera som kan festes til mobilen. Dette er allerede noe som tilbys av andre mobilprodusenter, blant andre Huawei.

Dette er det første teaserbildet av Rubins nye mobil.
Dette er det første teaserbildet av Rubins nye mobil. Foto: Twitter

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner dukket det i april opp troverdige opplysninger som indikerer at mobilen er trygt plassert i toppsegmentet og får den nye Snapdragon 835-brikken, 4 GB minne og et front- og hovedkamera på henholdsvis 12 og 8 megapiksler som begge takler videoopptak i 4K.

Ellers ble oppløsningen oppgitt til 2560 x 1312 i stedet for 2560 x 1440, som er den vanlige QHD-oppløsningen. Det betyr i så fall at mobilskjermen får det uvanlige størrelsesforholdet 80:41, i stedet for det mer vanlige 16:9. Dermed ligger den nært opptil LG G6, som har størrelsesforhold på 2:1.

Ingenting av dette er altså offisielt bekreftet ennå, men alt vil som sagt bli avslørt den 30. mai.

Kinesiske Xiaomi har nå sluppet monstermobil med kjempebatteri »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen