Mysterieflyet var på autopilot da det styrtet
(Bilde: Digital Media Pro / Shutterstock.com )

Mysterieflyet var på autopilot da det styrtet

Ny informasjon om det forsvunnede flyet har dukket opp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Saken om det malaysiske flyet MH370, som mistet kontakt med bakken og forsvant den 8. mars i år med 239 mennesker om bord, er blitt et av flyhistoriens største mysterier. Flere antatte ledetråder har dukket opp, og massive søkeaksjoner iverksatt, men fremdeles finnes det ingen spor etter flyet.

Nå kan blant andre CNN imidlertid melde om noen nye, interessante opplysninger i saken, presentert under en pressekonferanse holdt av australske myndigheter nylig.

Gikk trolig på autopilot

Der kom det overraskende nok frem at pilotene mest sannsynlig ikke selv styrte flyet på det tidspunktet det styrtet i havet, men at det derimot gikk på autopilot helt til det gikk tom for bensin.

Bakgrunnen for denne konklusjonen skal ha vært elektroniske signaler som flyet utvekslet med satelitter underveis. Disse signalene indikerte nemlig at flyet holdt en så stø kurs under ferden over Indiahavet at det er svært lite sannsynlig at flyet ble kontrollert manuellt.

Dette har igjen den oppsiktsvekkende implikasjonen at mannskapet trolig har vært satt ut av spill under denne delen av ferden, noe som muligens kan ha vært forårsaket av oksygenmangel, eller det som på fagspråket kalles hypoksi. Dette skal ha vært et fenomen som har også har forekommet i tidligere flyulykker.

Største leteaksjonen noensinne

Selv om dette er nye opplysninger i saken, forblir de viktigste spørmålene fremdeles ubesvarte, nemlig hvorfor flyet forlot sin opprinnelig rute i utgangspunktet og hvor vraket befinner seg.

Opplysningene skal likevel har bidratt til å definere et nytt leteområdet, som ifølge de australske myndighetene er på 60 000 kvadratkilometer, og skal finkjemmes av et internasjonalt team av eksperter.

Totalt har leteområdene hittil utgjort rundt 4,5 millioner kvadratkilometer siden flyet forsvant, noe som visstnok har gjort søket etter MH370 til den største leteaksjonen i verden noensinne.

Lurer du på hvordan det er mulig at et fly bare kan forsvinne?
Selv med dagens tkenologi går det fint an »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen