MySQL ingen Oracle-konkurrent, eller?

Oracles oppkjøp av Sun Microsystems har blitt godtatt for lenge siden av begge parter, men administrative krefter i EU står fortsatt i mellom for å granske eventuelle uheldige konsekvenser av overtakelsen.

Blant bekymringene finner man at MySQL, verdens mest utbredte open-source database og selvskrevne "webdatabase", faktisk eies av Sun Microsystems.

Mange har fundert på hva som egentlig vil skje med MySQL dersom Oracle overtar eierskap. Det er tross alt bare noen få år siden Oracle kjøpte opp Innobase og MySQL kort tid etter meldte at de kom til å bytte ut InnoDB-tabelltypen med noe annet.

Dersom man skal se litt kynisk på tallene representerer imidlertid MySQL svært liten risiko til Oracle. I 2008 omsatte MySQL AB for nær 50 millioner dollar, noe som er knapt 1 prosent av Oracles totale omsetning.

Selv om Oracle DB er et kjerneprodukt hos Oracle, har selskapet bygd en såpass sterk portefølje med applikasjonsservere og mellomvare at de i praksis konkurrerer på et helt annet nivå.

I visse tilfeller tar de to databasene kunder fra hverandre, men dette skjer nok mest i de tilfellene man utelukkende jobber på et webnivå og ikke nødvendigvis bruker de tyngste "enterprise" applikasjonsserverne fra selskaper som Oracle, IBM, Red Hat, osv.

Det er liten tvil om at MySQL i mange tilfeller kan utklasse Oracle på pris/ytelse i de litt enklere oppsettene, men når man drar i gang med komplekse sikkerhetskrav, integrasjon mot annen enterprise-programvare (ERP, CRM, CMS, osv) og ekstrem feiltoleranse blir Oracle DB med tilhørende verktøy på et annet nivå.

(Kilde: Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen