MySQL-gründere støtter Sun

Det var mange interne diskusjoner i MySQL rundt oppkjøpet og en spesiell interessant problemstilling var forskjellen mellom de to selskapenes politikk på åpen kildekode. Det er liten tvil om at de to selskapene opererer med forskjellige utviklingsmodeller og de fleste var nok svært bekymret over at Sun skulle tre en mer lukket modell nedover ørene på MySQL.

Ifølge gründerne i MySQL sies det at selskapets åpne kildekodetankegang er i ferd med å skape en revolusjon i Sun – med andre ord stikk motsatt av det man kanskje hadde trodd da oppkjøpet ble meldt.

I tillegg sies det at Sun gjør godt for MySQLs produktutvikling og community. Etter at 5.0 ble lansert har det gått tregt med både oppdateringer og nye versjoner, men dette er noe Sun har lovet å forbedre. 

Det sies også at Sun leder en ny "fork" av MySQL-databasen, foreløpig kjent under kodenavnet "Drizzle". Dette blir en lett versjon av databasen som er optimalisert for å være liten og rask.

Linux-markedet er generelt har mye å tjene på at MySQL/Sun-samarbeidet fungerer bra. Dersom begge kan lære av hverandre – både kommersielt og når det gjelder åpen kildekode, er det neppe noe som er bedre enn dette. Sjansen for at MySQL-ånden kan påvirke den fremtidige produktifiseringen hos Sun er stor og MySQL på sin side kan absolutt trenge et snev av kommersialisme.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen