MySQL-clustring for høy tilgjengelighet

MySQL er deklarert "Enterprise Ready"

MySQL går for å være verdens mest populære open source database og da spesielt i forhold til innhold som er publisert på web. Dersom man tar en kikk på dynamiske webapplikasjoner som er skrevet - forum, CMS, e-læringssystemer, gjestebøker og småscript - ser man at bortimot samtlige på en eller annen måte støtter MySQL og har denne databasetypen som hovedmotor.

Selve databasemotoren går for å være relativt enkel, men dette har også vært MySQL sin styrke siden mindre kompleksitet har ført til raske spørringer og relativt lite feil. Med MySQL 5 ble det imidlertid innført mye mer funksjonalitet, blant annet en del finesser som tidligere har vært forbeholdt til store, kommersielle databasene som Oracle, MS SQL og DB2. 

På mange måter kan man si at MySQL har vokst side om side med internett og utviklet seg til å bli den mest populære webdatabasen. Mange av disse nettløsningene har utviklet seg fra relativt enkle til å bli store og virksomhetskritiske pengemaskiner der nedetid får økonomiske konsekvenser fra første stund. Det er her terminologien "høy tilgjengelighet" kommer inn - noe som de senere årene også er tatt høyde for i MySQL - både gjennom egen databasemotor, men også ved hjelp av tredjeparts leverandører.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen