MySpace anklages for å beskytte pedofile

8 amerikanske delstater går sammen om en felles klage mot nettstedet MySpace.

Ifølge Herald Tribune tar flere tusen dømte sexforbrytere i bruk nettverket. Påtalemyndighetene vil at MySpace skal oppgi navnene på disse og stenge dem ute.

Bekymret for barna
Flere advokater har i fellesskap sendt et brev til News Corp. som står ansvarlig for nettsiden og bedt de ansvarlige om å innføre bedre sikkerhet ovenfor barn som tar i bruk nettstedet.

- Vi bekymrer oss over utformingen av siden og mangelen på foreldres godkjennelse for bruk av nettverket. Dette er en fare for våre barns sikkerhet, står det i brevet, ifølge Herald Tribune.

Brevet ber om et svar fra News Corp. innen 29. mai.

Tatt nødvendige steg
News Corp. mener selv de har tatt de nødvendige steg for å skjerme siden mot utnytelse fra pedofile.

- Vi har innført programvare som identifiserer og stenger ute kjente sexforbrytere fra våre sider, sier sikkerhetsansvarlig for MySpace, Hemanshu Nigam til Herald Tribune.

Ikke MySpace sitt ansvar
MySpace har i alt over 56 millioner besøkende i måneden, og hvordan de skal kontrollere alle brukere er uvisst. Selv mener de at det er staten som må ta ansvaret for overvåkningen av pedofile. De stiller seg kritiske til at private selskap skal tyste på sine kunder så lenge de ikke gjør noe ulovlig.

Advokatene som er engasjert på vegne av de 8 delstatene sier de vil gå videre med saken om MySpace ikke følger anvisningene.

Kilde: Herald Tribune.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen