Myndighetene i India blokkerer Yahoo gruppe

  • Endret
Mandag gikk myndighetene i India til en rekke internett leverandører og ba dem stenge tilgangen til en spesiell Yahoo gruppe. I følge myndighetene skulle denne gruppen inneholde en del anti-nasjonale holdninger, samt en del informasjon om regjeringen og en delstat i nordvest India.

Dersom noen fra India forsøker å komme inn på denne gruppen, vil de bli møtt av en feilmelding eller en blank side. Brukere utenfor India har fortsatt muligheten til å komme seg inn på denne gruppen.

Beskjeden om å blokkere denne gruppen kom fra Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In). CERT-In ble opprettet av Departementet for intomasjonsteknologi i 2000. Målsetningen med CERT-In var å sørge for en ”balansert” informasjonsflyt og ikke sensur på nettet. Den aktuelle Yahoo gruppen ble opprettet August 2002.

Selv om denne gruppen fortsatt er stengt har Yahoo har enda ikke kommentert dette tilfellet. Denne type sensur er svært sjelden å finne på nettet. Det er kjent at Kina sensurerer en del, og at det finnes regler mot barnepornografi.

Kilde: News Today

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen