Test

Myke kurver og briljante farger

Testresultater

Samsung E330

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung E330

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

 

 

 

E330 kan ikke ta videoklipp, slik du kan med E710. I stedet har den en multitagningsfunksjon som lar deg ta inntil15 bilder i serie. Høyeste oppløsning på bildene er VGA (480x640 punkter). Du kan legge rammer på bildene dine og bruke ulike effekter (sorthvitt, sepia, skisse osv.) når du fotograferer.

Solid inntrykk
Som vanlig når vi snakker om Samsung – her får vi inntrykk av at vi sitter med en mobiltelefon som er av god teknisk kvalitet. Batteriet sitter godt, og dekselet som beskytter kontakten til handsfree-settet er konstruert slik at det ikke faller av og blir borte. Det samme kan dessverre ikke sies om beskyttelsespluggen under telefonen. Den er liten, og sjansen for at den forsvinner er overhengende.

Lommevennlig
Designmessig er E330 et smykke av en telefon. Hjørnene er mer avrundet enn på tidligere modeller, og telefonens ovale form gjør den til en fryd å bære i lomma.

Samsung-sgh-e330-2Tastene er litt spesielle i sin utforming. Talltastene ligger i tre kolonner der kolonnen i midten (2, 5, 8 og 0) er separate taster, mens tastene i de ytterste kolonnene er bundet sammen to og to (1-3, 4-6 osv.). Det gir telefonen et elegant utseende, men gjør det samtidig litt vanskeligere å føle  hvor knappene ligger når du skriver SMS.

Telefonen har høyttalende funksjon, MMS, java og WAP 2.0, men den mangler video, Bluetooth, IrDA og 1900-bånd.

Navigasjon
Dessverre er dette også en av Samsungs modeller der knappen i midten av navigasjonsknappen ikke kan brukes til å kvittere med. Det virker usedvanlig krøkkete at du i stedet må bruke en egen knapp til dette. Det samme er tilfellet når du tar bilder. Den tydelige blå knappen vi intuitivt tar for å være utløser fungerer ikke til formålet.

Den blå knappen er i stedet snarvei til WAP. Nettleseren i E330 er god, og innstillinger til flere norske operatører ligger ferdig på telefonen.

Enkel og grei
Alt i alt er dette en mobiltelefon som egner seg for om lag 90 prosent av alle mobilbrukere. Den mangler de mest avanserte funksjonene, men lar deg ringe, sende/motta bildemeldinger (MMS) og lagre kontaktene dine med foto. Totalt er det mulig å lagre 1000 kontaktoppføringer. Batterikapasiteten er ikke klassens beste, men noe må du også regne med å måtte gi avkall på i en så smekker og liten telefon.

Med en prislapp på ca 2.500 kroner uten abonnement er det også en rimelig telefon.

Positivt:

 • Store lettleste tall i displayet
 • Stilren design
 • Lav pris

Negativt:

 • Få overføringsmuligheter
 • Vanskelig å føle tastene
 • Liten kapasitet på batteriet

 

Nøkkelinfo:

 • Vekt: 85 g
 • Mål:46x87x23 mm
 • Taletid: 3,5 timer
 • Standby: 220 timer
 • Nett: Dual band GSM 900/1800
 • Skjerm: 128x160 (65K)
 • Utvendig skjerm: 96x96 (65K)
 • Kamera: VGA (480x640)
 • Video: Nei
 • IrDA: Nei
 • Bluetooth: Nei
 • Minne: 6,7 MB
 • Minnekort: Nei
 • Mediaspiller: Nei
 • FM-Radio: Nei

Kameratest, Samsung E330

Av Georg Genius

 

Bildekvalitet:

Utendørsbildet tatt med Samsung E330 har litt støy og brytningsfeil i fargene noen steder. Fargegjengivelsen er ok, men bildet er for mørkt. Kontrasten er bra og der er heller ingen tegn til pikselering. Bildet fremstår som litt uskarpt og dermed kommer ikke detaljer til sin rett heller.

 

Bildet tatt innendørs er direkte uskarpt og dermed kommer ikke detaljer til sin rett. Fargegjengivelsen er grei nok, men fargene er kalde og i en del hvite områder brenner fargen vekk alle nyanser. Disse områdene er også omrisset av blått. Litt brytningsfeil og støy finnes, men ingen pikselering.

 

Funksjonalitet:

Samsung E330 har et 0,3 megapikselkamera, kameralys og 4X zoom, men ingen video--muligheter. Der finnes flere effekter og rammer som kan legges til før bildet blir tatt. Den eksterne skjermen kan også brukes som søker når telefonen er lukket. E330 stiller 6,7 MB minne til rådighet.

 

Videreformidling av bildet skjer via MMS eller til PC via kabel. E330 har verken IR eller Bluetooth.

 

Brukervennlighet:

Samsung E330 byr på flere snarveier til kameraet. Ett langt trykk på kameraknappen på siden av telefonen vil starte kameraet direkte uansett om telefonen er åpen eller lukket. Trykker man på navigasjonstast opp, kommer man til kameramenyen og der må man trykke ytterligere en gang til for å starte kameraet. Hele skjermen blir benyttet til å vise motivet. Zoom og hvitbalanse kan endres med navigasjonstasten. De andre innstillingene kan endres ved å trykke på knappen til mappen som vises på skjermen. Men man kan også få tilgang til disse direkte ved å trykke på de forskjellige nummertastene. Men i motsetning til for eksempel, D500, kunne vi ikke finne en komplett oversikt over disse snarveiene. Bildet blir tatt og lagret umiddelbart, men bildet blir alltid bredere enn det du ser på skjermen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen