Mye Vista, men lite fast fra Gates

Annonsør­innhold
Les hele saken »

- 2005 var en stort år, med 11% vekst av PC-salget, åpnet Bill Gates i natt. - Men 2006 blir større, med mange spennende Microsoft-lanseringer.

2006 blir som alle vet året der Windows Vista skal være klart, med Internet Explorer 7 og Windows Media Player 11. Messeområdet er fullt av reklamer for begge, og selv om mange hadde ventet en lansering av WMP 11, kom det ingen nye produkter fra Microsoft i natt.

Det nærmeste er at Bill Gates selv sa at Vista kommer "før året er omme" - noe som kan tolkes som en senere lansering enn ventet. Senere i seansen sa Microsoft-representanten som presenterte Windows Vista Media Center Edition at dette kommer "til høsten."

Mer OS X til Vista

Bill Gates åpnet det som skulle bli en produktkavalkade og turné av alle Microsofts produkter og satsingsområder med å vise litt om hva de trodde fremtidskontoret og datamaskinenes plass i det se ut. Mye av dette ble hentet fra Microsofts fremtidshjem i Seattle, og mange kjenner kanskje igjen fullbreddeskjermen som dekker hele synsfeltet.

Demonstrasjonen av egenskapene i Windows Vista - mange for første gang - viste et enda større skift mot Apples operativsystemer. For eksempel kommer Vistas oppgavelinje til å kunne vise innholdet i programvinduene som ligger der, inkludert video og websider - og det samme kommer til å skje i programbytteren.

Alternativ tekst mangler

I arkfanene som kommer i Internet Explorer 7 blir det også mulig å se innholdet i alle arkfanene i et Exposé-lignende vindu som inneholder småbilder av sidene som du kan lukke eller velge å se fullversjonene av.

Samtidig viste Microsoft frem Flip 3D!-funksjonen, som lar brukerne "bla" gjennom programvinduer mens innholdet vises - både frem og tilbake. Selskapet viste også frem en bærbar PC fra ASUS som innholder applettene som kommer i Vista; disse kan vise alt mulig rart i en egen LCD-skjerm på lokket til PCen.

MTV, WMP11 og IP-TV

Det var også litt nytt om Windows Media Player 11 og samarbeidet med MTV, som ser ut til å være programmets nye hovedattraksjon, i tillegg til et kraftig oppryddet grensesnitt som ligner litt mer på nettbutikken til Windows Media. Med MTV kommer nemlig massevis av biografisk informasjon og tekst om artistene i tillegg til bare musikken, og MTV lover å sette alle kluter til for å gjøre Urge best mulig - med blogging, anbefalinger og alle typer medier (også artistenes egne blogger).

Alternativ tekst mangler

Vistas Media Center-versjon kommer til å inneholde flere Online Spotlight-partnere enn noensinne, og i USA kommer nå også Comedy Central med på lasset. Bill Gates har nemlig stor tro på IP-TV, og har rekruttert noen av de største DSL-tilbyderne i USA for å tilby tjenester á la Nextgentel sin i Norge.

- Dette kommer til å revolusjonere måten vi mottar og ser TV på, sa Gates, Både på den store og bittelille skjermen.

Windows Media Center Edition har nå Internett-basert innhold fra over 111 partnere - og neste versjon kommer til å være basert på Intels Viiv-konsept.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen