Mye som mangler i Nexus S

Spesifikasjonene og bildene av Google Nexus S har fått en blandet mottakelse blant teknologijournalister over hele verden. På flere nettsider er det påpekt den mange mener er mangler ved den Samsung-produserte mobiltelefonen.

Nexus S er Googles andre mobiltelefon, og den første med Googles nye operativsystem Android 2.3. Men for den som forventet at 2.3 skulle representere noe helt nytt, så innfrir Nexus S tilsynelatende ikke.

Ukjent betydning
Vi skriver tilsynelatende, fordi det ennå er for tidlig å si noe om hvilken betydning telefonens innbygde NFC-brikke vil få. Om Nexus S blir den første mobiltelefonen vi kan bruke som betalingsterminal med NFC, så er dette selvsagt en ikke ubetydelig nyvinning.

Men vi har sett NFC i mobiltelefoner før, uten at vi har kunnet bruke det til noe. Nokia E7 vil også komme med NFC-brikke innbygget, men denne er “skrudd av” og vil ikke være i bruk til noe som helst før det eventuelt kommer en ny programvare til telefonen.

NFC-brikke er tross alt nytt i en Android-mobil. Da er det verre med funksjonene den ikke har.

Her er de viktigste manglene:

Minnekort
Du kan ikke bytte minnekort i Nexus S. Telefonen har 16 GB minne, så behovet for minnekort er ikke så stort. Men for utveksling av data ville minnekort absolutt vært en fordel. Det ville også gjort det mulig å ha ett kort med filmer, ett med musikk, osv. Men når iPhone-eiere har klart seg uten, så skal vel Nexus S-eiere klare det også.

Blits
Det er ikke noen skikkelig kamerablits på Nexus S. I tillegg mangler den en dedikert kameratast. Om det vil plage deg? Neppe nevneverdig. Kameraet har en diodelampe.

FM-radio
Det er ikke FM-radio i Nexus S. Ikke FM-sender for overføring av lyd til FM-radio heller. Begge deler er kjekt å ha. For Samsung er det DLNA som gjelder (AllShare), og alternativet FM-streaming er valgt bort. Da er det nok flere som vil savne FM-radioen, til tross for at det er mulig å høre radio over Internett på Nexus S.

Bluetooth 3.0
Nexus S støtter ikke Bluetooth 3.0. Det gjør Galaxy S, som av mange blir omtalt som samme mobil med Android 2.2 og Samung-menyer. Bluetooth 3.0 gir raskere dataoverføring. Les mer om Bluetooth 3.0 her.

INgen LED-varsling
Nexus S har ingen LED-lampe som markerer at telefonen er påslått, om det er kommet meldinger eller lignende.

TV-utgang
Vi finner heller ikke noe som tyder på at du kan koble Nexus S til en TV som ikke støtter DLNA. Galaxy S har kompositt-signal og lyd fra 3,5 millimeter-kontakten. Muligens har Nexus S også dette, men vi finner det i alle fall ikke beskrevet noe sted.

Ir-port
En dansk nettside påpeker at det heller ikke er noen Ir-port på Nexus S (Infrarødt lys). Det er muligens fordi danskenes egen Lumigon-mobil vil ha dette. Ellers har vi ikke funnet noen som trekker frem dette som et minus. Ir-overføring er for lengst erstattet av Bluetooth og WLAN, mens Lumigon T1 vil få Ir for å kunne brukes som universal fjernkontroll.

Har du funnet nye funksjoner i Nexus S, eller savner du flere funksjoner? Da hører vi gjerne fra deg i vårt forum.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen