Mye RHEL5-annonseringer fremover

Red Hat spår mange annonseringer de kommende månedene som bygger på Red Hat Enterprise Linux 5. Disse kommer stort sett til å være serverfokuserte, men det har faktisk også blitt lansert et desktopinitiativ i form av RHEL 5 Desktop and Workstation Edition.

Det største fokuset har naturlig nok ligget på serverversjonen, men desktopversjonen er faktisk allerede sluppet og klar til bruk.

Red Hat store planer for en katalogtjeneste som skal knytte sammen Microsoft Windows og RHEL. Ifølge selskapets egne uttalelser skal en rekke Samba-utviklere ha hoppet over til Red Hats utviklingsprosjekt som følge av samarbeidsavtalen mellom Novell og Microsoft.

En av de store forbedringene i RHEL 5 er støtte for virtualisering. Andre aktuelle produkter nevnt ved lanseringen er: Red Hat Datacenter Solution, Red Hat Advanced Platform, Red Hat Database Availiability Solution og Red Hat High Performance Computing Solution. Videre søker man å gjøre RHEL5 enda mer attraktiv ved å tilby Red Hat Exchange for utviklere å få sine applikasjoner i gang og sertifisert på topp av dette operativsystemet.

Det ser absolutt ut som om det har skjedd mye siden RHEL4 og Novell SLES10 vil nok absolutt møte stor konkurranse fra denne RHEL-distribusjonen, både på grunn av teknologiske oppgraderinger, strategiske samarbeid og bedre posisjonering.

(Kilde:  Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen