Test

Mye PC for pengene

Med en pris på knappe syv tusen kroner er denne maskinen ikke blant de rimeligste, den plasserer seg i øvre tredjedel av oversikten vår.

Ikke desto mindre mener vi at den likevel er vel verd pengene.

Les også resten av skole-PC-vurderingene:

Komplett.no - Asus X51R
PSdata - Asus F5R
Mpx.no - Acer Aspire 4520
Expert - HP Pavilion Media Center
Expert - HP G5050EO
Elkjøp - Compaq Presario
Dell - Inspiron 1521
Coop - Medion MIM2210
Multicom - Acer Aspire
Komplett.no - Asus X51R


Kun småplukk
En moderne tokjerneprosessor, masser av minne, harddisk av det romsligste slaget og en bra grafikkbrikke lover godt.

Du får et system som klarer å påta seg de fleste oppgaver, og du har lagringsplass i massevis på den 160 GB store harddisken.

Det vi har å påpeke av svakheter med denne maskinen er i grunnen bare småplukk, og slett ikke avgjørende.

Denne maskinen hadde fortjent en større skjerm med høyere oppløsning. Det hadde gjort den til et svært godt system for all slags bruk. Det er selvsagt prisen som tvinger fabrikanten å utstyre den med en relativt beskjeden skjerm.

Når det er sagt, så er skjermen akkurat den samme som den store majoriteten av PC-ene i oversikten vår er utstyrt med. Det er bare det at skjermen er den eneste komponenten på denne maskinen som ikke holder samme høye standard som resten av systemet.

Du kan med fordel gi denne maskinen en ekstern monitor på pulten du tilbringer mest tid ved, da vil du få full glede av ytelsen som denne maskinen tilbyr.

Bra tilkobling
På nettverkssiden legger den seg på samme nivå som de aller fleste andre, med Ethernet 10/100 og WiFi b/g som tilkoblingsalternativene. Maskinen har bare tre USB-kontakter, men det gjør ikke så mye, fordi den har flere alternativer.

Den er utstyrt med en kortplass for den nye standarden for innstikkskort, ExpressCard. Denne tar over for den aldersstegne PCMCIA, som i dag regnes som både for stor av størrelse og for langsom i hastighet.

I tillegg har PC-en en 5-i-ett minnekortleser. Den gjør det kjapt og enkelt å overføre bilder, video og musikk fra kamera og mobiltelefon uten at du er nødt til å bruke en av USB-portene.

Konklusjon

Denne maskinen vil du kunne bruke til det aller meste. Tekstbehandling, regneark og presentasjoner vil du ikke har noen problemer med å gjøre på PC-en. Det samme gjelder selvsagt for nettsurfing.

Skjermen skulle hatt større oppløsning for å gjøre avansert grafikkarbeide, men det kan du løse med en ekstern monitor. Vekten stopper på 2,8 kilo, noe som gjør denne maskinen middels tung i vårt utvalg.

Hvert gram teller når PC-en skal være med overalt, og vi liker at denne velutstyrte maskinen ikke runder tre kilo. Alt i alt er dette et godt kjøp som vi ikke har problemer med å anbefale.


Tekniske data
Produkt: HP Pavilion Media Center DV6503EO
Forhandler: Expert
Pris: 6 999 kroner
Prosessor: AMD Athlon 64 X2 TK53
Minne: 2 GB
Harddisk: 160 GB
Skjerm: 15.4", 1280x800
Nettverk: Ethernet 10/100, WiFi b/g
Vekt: 2.8 kg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen