Test

Mye mobil for pengene

Testresultater

Nokia 6125

Positive ting Svært gode taster, mange funksjoner, fornuftig pris.
Negative ting Svakt kamera, litt dårlig tilpasning av deksler
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 6125

Positive ting Svært gode taster, mange funksjoner, fornuftig pris.
Negative ting Svakt kamera, litt dårlig tilpasning av deksler
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Er du ute etter en helt spesiell mobiltelefon er Nokia 6125 feil valg. Den vinner verken designkonkurranser eller nerdehjerter. Like vel er den verken stygg eller skremmende enkel. Faktisk har den både Bluetooth og Ir, og et utseende som sender den langt forbi Nokias øvrige foldemobiler i en skjønnhetskonkurranse.

6125 har ikke utstikkende antenne, slik storselgeren 6103 har. Skjermstørrelsen er den samme, med 128x160 punkter, men 6125 kan vise 262.000 farger, mot 65.000 på 6103.

Taster
Noe av det vi liker særlig godt på 6125 er tastaturet. Her har Nokia virkelig utnyttet plassen optimalt, og måten tastene er bygget opp på med forhøyning på midten og tydelig markering er et eksempel til etterfølgelse. Tastene fungerer rett og slett utmerket. Det gjør også bavigasjonsknappen, som er en fireveis vippeknapp, men kvitteringstast i midten.

Telefonen ligger godt i hånden. En forsenkning i sidene av telefonen sørger for at du lett kan åpne den med en hånd. Ellers er det litt knirk i chassiset, og særlig overgangen mellom antennefelt og batterideksel virker litt slurvet utført.

Kamera
Kameraet på Nokia 6125 tar bilder med en oppløsning på 1,3 megapiksler. Bildekvaliteten skuffet en del. Her er det vanskelig å få bildene særlig skarpe, men til MMS-bruk er det greit nok. Linsen sitter på fronten, og har ingen særlig beskyttelse mot riper. Men en nokså stor glassflate sørger for at det heller ikke samler seg støv og skitt på objektivet. Kameraet kan aktiveres fra en egen knapp, og om du starter kameraet med telefonen lukket vil den utvendige skjermen fungere som søker. Da ser du også tydelig hvilke begrensninger denne skjermen har.

Med 6125 kan du også ta opp videoklipp med lengde på inntil 5 minutter. 

Menyer
Nokia 6125 er en Series40-telefon, noe som betyr at de aller fleste med enkelhet lærer seg menyene og funksjonene i telefonen. Setter du telefonen til aktiv ventemodus (gjøres under skjerminnstillinger), kan du få opp meldinger, avtaler og annen informasjon på skjermen hver gang du åpner mobilen. 

Nå er ikke skjermen særlig stor, så det kan være greit å begrense informasjonen til det mest nødvendige.

Lyd
Lyden i Nokia 6125 er klar og god. En del Nokiamodeller har sus i headsettet når du bruker håndfrisettet. Det har ikke 6125.

Med 11 MB minne har du en mobiltelefon der du kan lagre spill, bilder og ringetoner. Men vil du utnytte telefonen som MP3-spiller måp du koste på deg de hundrelappene det koster å få tak på et minnekort. 6125 har plass for kort, men kortet er ekstrautstyr.

Radioen i 6125 er en såkalt VisualRadio, som betyr at du kan se innhold fra sendestasjonen på skjermen mens du hører på radio. Hensikten er å gjøre lytteropplevelsen rikere med mulighet for interaktivitet (se plateomslag når noen synger, eller delta i avstemninger). Men vi fant ingen radiokanal med støtte for dette.

Batteritiden på Nokia 6125 er bra, selv om telefonen ikke kommer opp blant de virkelige seiglivede.

Programmer
Om du liker å korte tiden med mobilspill er Nokia 6125 godt egnet til dette. Last ned dine favorittspill i Java (MIDP 2.0), eller spill ett av de fem preinstallerte spillene. Disse er Golf, Rally 3D, Snake III, Solitaire (kabal) og Backgammon. Grafikken er grei, og spillene såpass forskjellige at de fleste burde kunne glede seg over ett eller flere av dem. 

Med EDGE går det også greit å laste ned nye spill eller andre javaprogrammer til mobiltelefonen.

Synkronisering
Telefonen kan synkroniseres mot PC slik at du enkelt kan overføre din kontaktliste til mobilen. Du kan bruke Ir eller Bluetooth, dersom PC-en din støtter dette, eller du kan kjøpe en USB-kabel. Programvare finner du på Nokias hjemmesider. 

Nokia 6125 passer midt i blinken for den som vil ha mobilen i lomma, og som vil ha en mobil som fikser det meste uten at det koster skjorta. Dessuten er den ideell for deg med store fingre eller svakt syn.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen