Mye mobil for pengene

Mens vi som oftest henger oss opp i de dyreste og mest avanserte mobiltelefonene på markedet, er det få som faktisk tar seg råd til disse modellene når man skal gå til steget å investere i en telefon. Dessverre har de typiske lavpris-telefonene på sin side som regel vært ribbet for funksjonalitet og teknologi, noe som har utelukket dem som et alternativ for mange.

Nå ser det ut som om dette er i ferd med å forandre seg, etter at Siemens i dag trakk sløret av noen av de feteste telefonene vi hittil har sett i lavpris-segmentet. De to nye modellene har hittil vært holdt skjult for pressen, men i dag trakk Siemens endelig sløret av telefonene nå kjent som henholdsvis A60 og C62.

            

A60 er oppfølgeren til bestselgeren A55, og blir antakeligvis den første fargeskjerms-telefonen på det norske markedet med en prislapp på under tusen kroner. Skjermen skal ha en oppløsning på 101x80 piksler og en fargedybde på 4096 farger, og A55 byr dermed på den desidert beste skjermløsningen vi har sett fra noen mobiltelefon i denne prisklassen.

Videre blir dette den aller første lavpris-modellen på markedet med støtte for GSM1900-nettverk, som gjør at den vil kunne brukes i USA. Riktignok mangler A60 en del nyere teknologi som bildemeldinger (MMS) og Java, men telefonen kan allikevel sies å ligge skyhøyt over det konkurrerende produkter kan by på av både teknologi og maskinvare.

Det eneste vi savner fra A55 må være den integrerte høyttaleren, som var en av de funksjonene som gjorde denne modellen unik i sin prisklasse. A60 kan på sin side by på 16-stemmers polyfoniske ringetoner.

Ut fra spesifikasjonene kan vi lese at A60 kommer til å være hakket større enn forgjengeren A55, med dimensjoner på 110 x 47 x 23 mm og en vekt på 85 gram. Batterilevetiden skal derimot ifølge Siemens være like god som før, det vil si 6 timer taletid og 250 timer standby.

         

C62 ligger i et litt høyere markedssjikt, og er ventet å ta opp konkurransen med telefoner som Nokia 3510i og Sony Ericsson T310. Om enheten ikke er noen klar leder i dette prissjiktet, er den ihvertfall blant de beste telefonene når det kommer til skjerm, med en 128x128 pikslers oppløsning og 4096-fargers fargedybde.

Ellers har Siemens lagt ved støtte for MMS, og poengterer desuten at man kan koble til det samme QuickPic-kameraet som har vært tilgjengelig for M55 og S55 en stund. Videre kan telefonen ta opp lydopptak, og også disse kan sendes avgårde med MMS eller via MMS til en e-post adresse.

I likhet med A62 vil også C62 være utstyrt med triband-støtte for bruk i amerikanske mobilnettverk, noe som kan være et viktig krav for de som planlegger å reise i den retning. Taletiden til den nye telefonen er oppgitt til 4,5 time og standby skal ligge på 250 timer, som er midt på treet.

Etter dagens lansering skal det bli spennende å se hva de andre produsentene vil vise fram av lavpris-modeller før julesesongen. Nå som Siemens har utfordret med A60 og C62, vil det utvilsomt ikke ta lang tid før vi får se lignende telefoner fra andre lavpris-aktører som Nokia og Sony Ericsson.

Vi holder deg selvsagt oppdatert på den videre utviklingen.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen