Mye for pengene fra Sony

Se større bilder i produktguiden

Cyber-shot DSC-S40 er på mange måter et typisk billigkamera. Det er ikke så tynt og lekkert i designen som de dyrere utgavene, og LCD-skjermen er kun på 1,5 tommer.
Dette er selvfølgelig litt talende for utviklingen av digitalkameraer. For ett år siden var dette helt normalt for alle digitalkameraer, mens det i dag er forbeholdt de aller rimeligste modellene.

Til tross for at veiledende pris i USA er $200, har Sony klart å få plass til et Carl Zeiss objektiv med 3x optisk zoom, både autofokus og manuell fokus, og en batterilevetid på opp til 550 bilder med vanlige oppladbare AA-batterier – spesifikasjoner som ikke står tilbake for dyrere kameraer.

Muligheten for manuell eksponering er ganske sjelden på kameraer i denne prisklassen, da målgruppen for slike kameraer normalt ikke ønsker å bruk manuelle innstillinger. Likevel ønsker vi det velkommen, da det ikke er noen ulempe for noen, bare en ekstra mulighet.

Se større bilder i produktguiden

Vi må bemerke at brennvidden på dette kameraet tilsvarer 32-96mm, noe som er et langt bedre zoomområde enn på de fleste kameraer med 3x zoom. At Sony kan gi en billigmodell slik vidvinkel beviser vel at det ikke er dyrere å gi kameraene bedre vidvinkel enn de fleste kompaktkameraene har i dag.

Hva prisen vil være i Norge vet vi ikke, men kameraet skal være tilgjengelig i løpet av mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen