Mye feil med iPhone-SMS

Mye feil med iPhone-SMS

Mange har hevdet at det skjermbaserte tastaturet på Apple iPhone ikke akkurat er optimalisert for å skrive mange tekstmeldinger. Nå viser da også en undersøkelse fra User Centric at det blir langt flere skrivefeil med Apples mobiltelefon, enn telefoner med fysiske QWERTY-tastatur.

Les også:

- Iphone-taster slaktes
- Vi tester Apple iPhone
- Tastetrøbbel for Iphone

Flere feil

Det amerikanske selskapet samlet inn data fra 60 deltakere, som tastet inn tekstmeldinger og utførte andre mobiloppgaver. Disse 60 var delt på 20 som har hatt iPhone i minst én måned, 20 som har telefoner med fullstendig QWERTY-tastatur og 20 som har det som kan regnes som vanlige mobiltelefoner med nummertastatur.

iPhone-eierne skrev tekstmeldinger like raskt som de med fysiske QWERTY-tastatur, men det viste seg at de hadde langt flere skrivefeil (5,6 feil per melding) enn de med fullstendige tastatur (2,1 feil per melding) og de med numeriske tastatur (2,4 feil per melding).

Blir ikke bedre

Kanskje like interessant er det at det ikke var noen forskjell i feilprosent mellom erfarne og uerfarne iPhone-brukere.

- Selv om rettefunksjonen til iPhone hjelper viser disse dataene at iPhone-brukere som har mobilen i en måned fremdeles har like mye feil som dagen de fikk den, sier toppsjef i User Centric, Gavin Lew.

User Centric har også tidligere slaktet iPhone-tastaturet. En undersøkelse fra august viste at det i snitt tok nesten dobbelt så lang tid å bruke det virtuelle iPhone-tastaturet som et vanlig mobiltastatur. I likhet med den nye undersøkelsen er det også denne gangen kun benyttet et veldig lite utvalg med testpersoner (20 personer).
Les hele undersøkelsen fra User Centric her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen