Teslas kommende pickup bør koste under 50 000 dollar, sier Elon Musk. Denne tegningen er et konsept fra den tyrkiske designeren Emre Husmen, en slags idé om hvordan det endelige designet kan komme til å se ut.
Teslas kommende pickup bør koste under 50 000 dollar, sier Elon Musk. Denne tegningen er et konsept fra den tyrkiske designeren Emre Husmen, en slags idé om hvordan det endelige designet kan komme til å se ut. (Foto: Emre Husmen)

Musk: Teslas pickup bør ha en startpris under 50 000 dollar

Og være en bedre sportsbil enn en Porsche 911.

Tesla-sjef Elon Musk varslet i slutten av 2017 at Tesla jobbet med å utvikle en pickup. I podcasten Ride The Lightning kommer Musk nå med flere detaljer, blant annet om hvilken prisklasse Tesla ser for seg. 

– Vi vil ikke at den skal bli veldig dyr. Jeg tror den må starte under 50 000 dollar – ideelt sett mindre. Den kan bare ikke være dyr. Det kommer til å bli versjoner av bilen som er dyrere, men du må kunne få en veldig bra truck for 49 000 dollar eller mindre, sa Musk. 

49 000 dollar er omtrent det samme som Model 3 Long Range Dual Motor koster i USA. I Norge koster denne bilen cirka 460 000 kroner.

Elon Musk har tidligere twitret at deres pickup vil få mulighet for mellom cirka 450 og 650 kilometer rekkevidde, høyst sannsynlig kun i den mest kostbare varianten. Han har også meldt at den vil få seks seter og vil kunne dra inntil 130 tonn (!). 

– Scifi-utseende 

Model Y-lanseringen tidligere i år viste Tesla frem et obskurt bilde av pickupen, som Musk i podcasten bekreftet at viste bilens front. 

Tesla viste frem dette bildet på Model Y-lanseringen, men ingen så ut til å ha fått det med seg. Elon Musk måtte derfor ut på Twitter og vise det frem i etterkant. Foto: Elon Musk/Twitter

– Den kommer til å ha utrolig funksjonalitet fra et lastbærende standpunkt og se fantastisk ut, men den kommer ikke til å se ut som en vanlig truck. Den kommer til å se ganske scifi-aktig ut. Det betyr at den ikke kommer til å være for alle – de som vil ha en truck som ser ut som trucks har sett ut de siste 20 til 40 årene, den er antageligvis ikke for dem, sa Musk, som fortsatte å bruke «Blade Runner» som en idé om hvordan bilen vil kunne se ut. 

– Målet er å være en bedre truck enn en Ford F-150 når vi snakker om truck-liknende funksjonalitet, og å være en bedre sportsbil enn en standard Porsche 911. Det er ambisjonen, sa Musk. 

Flere elektriske pickuper på vei 

Ford har for øvrig lagt frem planer om å elektrifisere sin F-150. Startup-selskapet Rivian varslet dessuten i fjor at de jobbet med å utvikle både en svær SUV og en pickup med opptil 180 kilowattimer batteri og inntil 640 kilometer rekkevidde.

Denne skal starte på drøye 70 000 dollar, altså godt over 600 000 kroner, før insentiver. Ford har også investert i dette selskapet. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen