Musikktjeneste med potensial
Teknofil

Musikktjeneste med potensial

Medietjenesten Songbird ble nylig lansert i versjon 1.0 release candidate. Det vil si at tjenesten nå er inne i en siste finpuss før den blir offisielt lansert. Vi har tatt en sniktitt på tjenesten og etter vår mening har den enda et stykke å gå, men det hele nærmer seg så absolutt.

Songbird er enda ikke offisielt lansert, og tjenesten er enda på prøvestadiet. Dette er derfor ingen fullverdig test av tjenesten, men en sniktitt på hva som vil komme.

Musikktjeneste med åpen kilde
Songbird har vært under utvikling lenge, og mange har vært spente på resultatet fra dette prosjektet. Denne musikktjenesten er nemlig bygd helt og holdent på åpen kildekode. Det betyr at brukere kan skape og legge til applikasjoner de selv syns er nyttige. Med andre ord er tjenesten under stadig utvikling. I tillegg har tjenesten en integrert nettleser, etter vår mening er det helt klart dette som gjør Songbird mest imponerende.


Songbird gir deg enkelt muligheten til å gå på nett.

Ligner på Itunes
Designmessig er selve tjenesten ganske lik Apples Itunes. Ikke overraskende da Itunes tydelig har skapt et design som har truffet godt blant publikum. Om du mener likheten ikke er god nok kan du enkelt laste ned en applikasjon slik at utseendet blir 100 prosent likt. Songbird har ikke bare en utseendemessig likhet med Itunes. Det er bygd opp slik at ditt Itunes-bibliotek inkludert spillelister enkelt kan overføres. Kopibeskyttede filer du har kjøpt gjennom Itunes Store kan du derimot ikke overføre.


Sonbird kopierer enkelt ditt Itunes-bibliotek. Kopibeskyttede sanger kan du derimot ikke overføre.

Det blir raskt tydelig at Singbird fortsatt har noen småproblemer. Om du stiller volumet så flytter ikke volumknappen seg, programmet har samtidig ikke noe enkelt system for å laste ned bilder av albumcovre. Dette medfører at applikasjonen mediaflow blir til liten nytte. Forhåpentligvis vil dette rettes opp når den ferdige versjonen lanseres.

Unyttig bildeinnsamling
Det er samtidig lagt inn noen funksjoner som blir mer komiske enn nyttige. Det er for eksempel lag opp til at du kjapt skal kunne hente inn bilder, videoer og informasjon om dine yndlingsartister på nett. Men når vi spilte av artisten Alexander Larsen så fikk vi opp dette bildet:


Informasjon er fint, men hva dette bildet har å gjøre med artisten Alexander Larsen er vi usikre på. (Bildet er anonymisert av oss.)

Hva det har å gjøre med musikken bortsett fra å være lagt opp på Flickr under tagsene "Alexander" og "Larsen" er ikke helt åpenlyst. Dette er neppe noe utviklerne blant Songbird heller har vurdert.

Få kjapp tilgang på nettmusikk
På den annen side er det nettopp på integrasjonen med Internett at Songbird imponerer. Musikkspillere som konkurrerer med Itunes, som Floola, Mediamonkey og Winamp, finnes allerede. Derimot gjør Songbird en dyktig jobb med å finne musikk på nett for deg. Ikke bare har de integrert sin tjeneste med Amazon og LastFM, i tillegg finner tjenesten kjapt frem til musikk som ligger åpent tilgjengelig og lar deg laste ned denne kjapt. Om du for eksempel tar deg en tur på NRK Urørt får du kjapt opp musikk som er tilgjengelig på sidene. Det samme dukker opp om du går på musikksider på Myspace. Derimot klarer ikke Songbird å levere musikken på et forståelig språk. Derimot blir musikken presentert med tallkoder. Om du laster ned musikken blir den likevel lagt inn med riktig navn på sang artist og album.


Songbird finner kjapt frem nettmusikk for deg, men leverer den i form av mystiske tallkoder. Det håper vi vil forbedres for når musikken lastes ned kommer korrekt navn på artist, sang og album opp.

Fungerer kanskje bedre som Firefox-applikasjon?
Når Songbird får denne tjenesten godt på plass, og kanskje tjenesten til og med kan huske hvilke filer du har lastet ned hver gang du går inn på samme side, så virker dette veldig interessant. Dette er en løsning vi nok kunne ha vent oss til å bruke. Men i stede for å satse på en musikktjeneste med integrert nettleser, så vil Songbird kanskje fungere bedre som en applikasjon for en allerede eksisterende nettleser.

Uansett ser vi frem til at Songbird lanseres offisielt, men vi vil nok tro at musikktjenesten fortsatt har en del arbeid igjen før dette skjer.

Her kan du selv lese mer om Songbird.

Songbird 1.0 kan lastes ned her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen