Musikktelefon fra Qtek

HTC, kjent som Qtek her til lands, har produsert en rekke smarttelefoner i både små og store størrelser. Nå har produsenten lansert en ny modell med navnet Qtek 8100. Telefonen er bunn og grunn en oppfølger til Qtek 8010 og 8020, som regnes som velkjente telefoner fra Qteks portofolie med mye teknologi i liten innpakning.

Når man tar en titt på bildene fra lanseringen skjønner man fort at Qtek har satset på stilrent design med enkle detaljer i sin nye modell, 8100. Modellen har fått et firkantet preg, med litt avrundede kanter.

Med sine 107,8 x 46,8 x 19,6 millimeter veier telefonen 106,5 gram. Det må regnes for å være liten størrelse og lav vekt til en smarttelefon å være. Modellen opererer med dette i samme størrelser som forgjengerne. Likevel er den noe tykkere enn både 8010 og 8020.

Musikktelfon
Når man titter litt på telefonen legger man fort merke til det litt spesielle tastesettet. Som vi ser har modellen fire menyknapper nedenfor skjermen. I tillegg har telefonen nummertaster, navigasjonsstikke og fire egne knapper beregnet for musikk. De sistnevnte styrer mediespilleren i denne såkalte musikktelefonen, slik at man lett kan bla frem og tilbake i sanger, stoppe musikken, osv.

Enheten har et internt minne på 64 MB. Dette er noe labert til bruk som MP3-spiller, men Qtek har heldigvis også integrert plass til et minnekort av typen MiniSD. Qtek 8100 støtter slike minnekort på opp til 4 GB. Disse finnes imidlertid så langt kun opp 1 GB.

Operativsystemet på Qtek 8100 er selvfølgelig en viktig del av det som gjør enheten til en smarttelefon. Qteks nye modell bruker operativsystemet Windows Mobile 2003 SE fra Microsoft. Dette betyr at du får velkjente programmer som Internet Explorer, Outlook Express, Windows Media Player og MSN Messenger integrert.

Videre har telefonen også blitt utstyrt med nok av trådløs teknologi, i likhet med de to forgjengerne. Her finner man både blåtann og infrarød port for enkel overføring, så vel som trippelbånd for den mer omreisende brukeren.

Oversiktlighet i skjermen
Skjermen er selvsagt av stor viktighet på enhver smarttelefon. Her kreves det nemlig oversiktlighet i mye større grad enn på enklere telefoner.

Skjermen til Qtek 8100 har fått en standard oppløsning på 176 x 220 punkter fordelt på 2,2 tommer. Skjermen kan videre vise 65 000 farger. Med dette er det nærliggende å tro at skjermen er den samme som i forgjengerne 8010 og 8020. Til sammenligning bruker også Sony Ericssons K700i en skjerm med tilsvarende spesifikasjoner. Dette bør bety at enheten har både god oversiktlighet og klarhet i skjermen sin.

Qtek 8100 har ellers blitt utstyrt med et VGA-kamera, som altså tar bilder i 640 x 480 punkter. Dette tilsvarer 0,3 megapiksler, og er den oppløsningen man i dag finner i de fleste mindre avanserte telefoner.

Telefonen ventes å dukke opp i norske butikkhyller, men noen nærmere dato vites ikke. Prisen forventes å lande på mellom 5000 og 6000 norske kroner.

(Kilder: Qtek, Mobilforum.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen