Musikkstrømming til halve prisen av Spotify & Co
(Bilde: Electric Jukebox)

Musikkstrømming til halve prisen av Spotify & Co

Electric Jukebox er en ny vri på et gammelt marked.

Musikkstrømming er ikke lenger noe et fåtall innvidde teknologer driver med. Tjenester som Spotify og Tidal (tidligere Wimp) har holdt på i årevis, og i det siste har vi også fått inn nye gamle aktører i form av Apple Music og YouTube Music Key.

Det er likevel fremdeles en god del som ennå ikke har kastet CD-samlingen, muligens fordi dagens strømmetjenester er for kompliserte eller for dyre. Men nå kommer en ny tjeneste som sikter seg inn på denne gruppen: Electric Jukebox. Og i motsetning til de andre løsningene, er Electric Jukebox både et fysisk produkt og en abonnementstjeneste.

Dongel og fjernkontroll vil komme i flere farger.
Dongel og fjernkontroll vil komme i flere farger. Foto: Electric Jukebox

Med skreddersydd maskinvare skal være å gjøre tjenesten «så enkel å lytte til som en CD», og prisen er halvparten av det du eksempelvis betaler for Spotify.

Dongel og fjernkontroll

Selve maskinvaren består av en HDMI-dongel og en enkel fjernkontrollpinne som både tolker bevegelser og stemmesøk. HDMI-dongelen får strøm fra en USB-port, og poenget er at du skal plugge den rett i TV-en, som i sin tur kan sende lyden videre til stereoanlegget. Akkurat som Chromecast, altså.

Det eneste som skal kreves av større teknisk innsikt er å få koblet den til det trådløse nettverket, ellers er det i stor grad «plug and play» uten å være nødt til å fiske frem mobiltelefoner eller laste ned apper. Hele oppsettssekvensen skal ikke ta mer enn to minutter, skal vi tro Electric Jukebox.

Foto: Electric Jukebox

Hele sulamitten er priset til 179 britiske pund eller 229 amerikanske dollar – for i første omgang vil også Electric Jukebox kun være tilgjengelig i USA og Storbritannia. Men målet er visstnok å utvide til nye markeder verden over i fremtiden.

I prisen ligger også et årsabonnement på musikkstrømming, og etter det første året vil man kunne fornye abonnementet for 60 dollar/pund per år. Til sammenligning koster Spotify Premium 10 dollar/pund i måneden, som betyr 120 penger i året – altså dobbelt så dyrt.

Skulle det ikke være ønskelig å fornye abonnementet, skal det fremdeles være mulig å bruke Electric Jukebox, men da i en litt mer spartanske versjon med reklame.

Akkurat hvor god mottagelse Electric Jukebox vil få gjenstår å se, men det vil ikke forbause oss om det vil være en og annen å finne under juletrærne i år – til Mamma og Pappa fra Barna.

Google satser også på lyd:
Chromecast Audio kan gi lydanlegget ditt nytt liv >>>

(Kilde: TechRadar)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen