Musikkstrømming til halve prisen av Spotify & Co
(Bilde: Electric Jukebox)

Musikkstrømming til halve prisen av Spotify & Co

Electric Jukebox er en ny vri på et gammelt marked.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Musikkstrømming er ikke lenger noe et fåtall innvidde teknologer driver med. Tjenester som Spotify og Tidal (tidligere Wimp) har holdt på i årevis, og i det siste har vi også fått inn nye gamle aktører i form av Apple Music og YouTube Music Key.

Det er likevel fremdeles en god del som ennå ikke har kastet CD-samlingen, muligens fordi dagens strømmetjenester er for kompliserte eller for dyre. Men nå kommer en ny tjeneste som sikter seg inn på denne gruppen: Electric Jukebox. Og i motsetning til de andre løsningene, er Electric Jukebox både et fysisk produkt og en abonnementstjeneste.

Dongel og fjernkontroll vil komme i flere farger.
Dongel og fjernkontroll vil komme i flere farger. Foto: Electric Jukebox

Med skreddersydd maskinvare skal være å gjøre tjenesten «så enkel å lytte til som en CD», og prisen er halvparten av det du eksempelvis betaler for Spotify.

Dongel og fjernkontroll

Selve maskinvaren består av en HDMI-dongel og en enkel fjernkontrollpinne som både tolker bevegelser og stemmesøk. HDMI-dongelen får strøm fra en USB-port, og poenget er at du skal plugge den rett i TV-en, som i sin tur kan sende lyden videre til stereoanlegget. Akkurat som Chromecast, altså.

Det eneste som skal kreves av større teknisk innsikt er å få koblet den til det trådløse nettverket, ellers er det i stor grad «plug and play» uten å være nødt til å fiske frem mobiltelefoner eller laste ned apper. Hele oppsettssekvensen skal ikke ta mer enn to minutter, skal vi tro Electric Jukebox.

Foto: Electric Jukebox

Hele sulamitten er priset til 179 britiske pund eller 229 amerikanske dollar – for i første omgang vil også Electric Jukebox kun være tilgjengelig i USA og Storbritannia. Men målet er visstnok å utvide til nye markeder verden over i fremtiden.

I prisen ligger også et årsabonnement på musikkstrømming, og etter det første året vil man kunne fornye abonnementet for 60 dollar/pund per år. Til sammenligning koster Spotify Premium 10 dollar/pund i måneden, som betyr 120 penger i året – altså dobbelt så dyrt.

Skulle det ikke være ønskelig å fornye abonnementet, skal det fremdeles være mulig å bruke Electric Jukebox, men da i en litt mer spartanske versjon med reklame.

Akkurat hvor god mottagelse Electric Jukebox vil få gjenstår å se, men det vil ikke forbause oss om det vil være en og annen å finne under juletrærne i år – til Mamma og Pappa fra Barna.

Google satser også på lyd:
Chromecast Audio kan gi lydanlegget ditt nytt liv >>>

(Kilde: TechRadar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen