Tidal får nå eget familieabonnement.
Tidal får nå eget familieabonnement. (Bilde: Tidal.com)

Musikkstrømmetjenesten Tidal lanserer familieabonnement

Følger etter Apple Music og Spotify.

I en fersk pressemelding har musikkstrømmetjenesten Tidal kunngjort at de nå har lansert et nytt familieabonnement for å gi andre medlemmer av husholdningen enklere tilgang til tjenesten.

Tilbudet innebærer at abonnenter får en rabatt på 50 prosent for hver nye konto som registreres på den samme brukeren. Hovedbrukeren vil kunne legge til maksimalt fire nye medlemmer på sin egen konto, og administrerer disse via hovedkontoen.

Følger etter konkurrentene

Hver kontoeier har kontroll på sin egen login, spillelister, innstillinger og innhold. Tidal kan for øvrig opplyse om at tilbudet gjelder både for premiumabonnementet og for HiFi-abonnementet, som i dag koster henholdsvis 99 og 199 kroner per måned.

Apple Music er en av Tidals hovedkonkurrenter.
Apple Music er en av Tidals hovedkonkurrenter og har allerede et gunstig familietilbud. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Med dette følger altså Tidal etter sine hovedkonkurrenter Spotify og den nylig lanserte tjenesten Apple Music. Spotify lanserte et lignende familietilbud for temmelig nøyaktig ett år siden, som også innebærer at man legge til opptil fire ekstra medlemmer som hver får halv pris.

Som vi meldte i vår sniktitt på Apple Music-tjenesten er det nok imidlertid Apples tilbud som har det gunstigste familietilbudet. Denne tjenesten koster nemllig 99 kroner for et enkeltabonnement og kun 149 kroner totalt for et familieabonnement for opptil seks brukere.

Bruker tapsfri komprimering

Tidal er en tjeneste som er tilgjengelig i til sammen 44 land, og har ifølge dem selv en katalog på over 30 millioner låter og mer enn 75 000 videoer. Tjenesten skiller seg fra andre ved at den for Hi-Fi-brukerne bruker tapsfri komprimering av låtene som strømmes. Kvaliteten skal altså ikke skille seg merkbart fra den som er å finne på CD-plater.

Tjenesten er tidligere kjent under navnet WiMP, og ble opprinnelig startet av det norske selskapet Aspiro. Den ble lagt inn under Tidal-tjenesten etter at medieselskapet Schibsted solgte Aspiro og WiMP til selskapet S. Carter Enterprises, som igjen kontrolleres av den kjente artisten Jay-Z.

Apple Music er det nyeste tilskuddet innen musikkstrømming: Vi har tatt en titt på tjenesten »

(Kilde: Pressemelding)  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen