Apple stenger andre musikkbutikker ute fra Iphone, skal vi tro ryktene. (Foto: Andrey Prokhorov / Istockphoto / Illustrasjon)

Musikksperre i Iphone?

For ikke så lenge siden åpnet Apple for at andre programutviklere kan lage tredjepartsprogrammer til Iphone. Men ifølge The Inquirer har Apple lagt inn en sperre i SDK-verktøyet som gjør at utviklere ikke får mulighet til å lage applikasjoner lik Itunes.

Om ryktet stemmer, vil ikke Iphone kunne kjøre andre musikkavspillingsprogrammer enn Apples eget; Ipod. Det betyr også at andre store musikkbutikker som Amazon og Emusic ikke vil kunne lage Iphone-programmer som lar deg kjøpe og laste ned musikk til telefonen. Årsaken kan ifølge the Inquirer være at Apple ikke vil slippe til programmer som kan gjøre at de tjener mindre penger på musikksalget sitt.

Oppgraderer butikken

I juni skal Apple etter sigende lansere AppStore, som er en oppdatering til mediabutikken Itunes. I AppStore skal du kunne kjøpe tredjepartsprogrammer til Iphone. Men siden AppStore er Apples egen butikk, er det også Apple som bestemmer hvilke programmer du kan kjøpe.

Spørsmålet blir om Apple i det hele tatt vil selge tredjepartsprogrammer som kan gå på bekostning av deres egne inntekter.

Les test av Iphone »

(Kilder: The Inquirer, Mac World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen