Musikkmonsteret klar for butikkhyllene

Det er to vesentlige forskjeller på W950 og tidligere musikkmobiler fra Sony Ericsson. For det første er det den første musikkmobilen med Sony Ericssons nye operativsystem Symbian UIQ. Hva det betyr? At dette er en smartmobil som du kan bruke som lomme-PC i tillegg til at den fungerer som 3G-mobil og musikkspiller. 

4GB
Den andre store forskjellen ligger i minnet. W950 har et innbygget minnekort som rommer 4GB data. Det holder til en betydelig mengde musikk – antakelig mer enn du kommer til å høre på de nærmeste månedene.

W950 har fått fjernkontroll på ledningen. Lyden er førsteklasses, også om du velger å bruke ørepluggene som følger med. Ellers er det samme 3,5mm plugg her som på de øvrige W-modellene. Det betyr mulighet for valgfritt headsett. 

Brukervennlig
Menyen på musikkspilleren har et hav av muligheter. Her kan du kombinere den trykkfølsomme skjermen, rullehjulet på siden, musikk-knappene og fjernkontrollen på ledningen til headsettet. 

Musikken kan sorteres på en rekke forskjellige måter, og har sågar en egen funksjon for valg av musikk som passer til stemningen du til enhver tid måtte være i. 

Aldri så godt ...
Det er imidlertid et par ting ved W950 som godt kunne vært gjort annerledes. Vi savner de mer velkjente navigasjonstastene, og ikke minst de grønne og røde knappene som gjør det lett å starte og avslutte samtaler. Om vi venner oss til det gjenstår å se. Det minner en del om M600, selv om det her er en mer tradisjonell plassering av tastene. Tastene er for øvrig integrert som trykkfølsomme felter med et lite punkt som skal gjøre at du føler hvor knappen ligger.

Vi kunne selvsagt også ønsket oss WLAN for rask nedlasting av musikk over Internett. Her er heller ikke Edge, så utenfor 3G-dekning er du låst til GPRS for dataoverføring. Dermed blir det musikklasting via PC-kabelen som er det mest aktuelle (kabel følger med). Dessuten hadde et kamera vært greit. Det er i alle fall vanskelig å gjøre videosamtaler uten ,,,

En annen detalj som skiller den fra de øvrige musikkmobilene er prisen. Med en utsalgspris på om lag 6.000 kroner snakker vi om en mobiltelefon for de spesielt interesserte. Og dem finnes det faktisk en del av.

Vi kommer tilbake med fullstendig test når vi har fått granske telefonens styrker og svakheter nærmere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen