TEST: Musikkmobil for folket
Test

Musikkmobil for folket

Testresultater

Nokia 5300 Xpress Music

Positive ting God lyd, meget brukervennlig,FM-radio, lav pris, knallskjerm.
Negative ting Litt tykk, dårlig hodesett, enkelt kamera, simpelt utseende.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 2

Testresultater

Nokia 5300 Xpress Music

Positive ting God lyd, meget brukervennlig,FM-radio, lav pris, knallskjerm.
Negative ting Litt tykk, dårlig hodesett, enkelt kamera, simpelt utseende.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 2
Førsteintrykket av Nokia 5300 er at det er en lubben mobiltelefon av den sorten der du skyver toppen opp for å komme til tastene. Den hvite plasten og fargefeltet som omslutter mobilen oser ikke akkurat av eksklusivitet. Plastfølelsen forsterkes når vi tar mobilen i hånden og kjenner på den. Trommer vi med fingrene på mobilen låter det hult. 

Solid
Vi frykter at dette skal være en skikkelig knirkemobil, men blir positivt overrasket. Skyvemekanismen glir svært godt og virker solid. Det er heller ingen knirking i dekslene når vi bryter på mobilen.

Fasongen på mobiltelefonen minner mest om et såpestykke. Så glir den også glatt ned i bukselomma. Skjermen er overraskende stor og skarp med en oppløsning vi normalt bare finner på langt dyrere mobiltelefoner. Menyene er slik vi kjenner dem fra nyere Series 40-mobiler med aktiv ventemodus der du kan lese avtaler, se hva som spilles eller bla i snarveier til dine mest brukte programmer. 

PC-tilkobling
Telefonen leveres med et minnekort som rommer 256MB med musikk. Det tilsvarer om lag 4 timer med MP3-filer kodet i 128 Kbps. Musikken flytter du enkelt til mobiltelefonen via USB. Når du plugger mobilen til PC-en får du beskjed om å velge modus. Du kan da velge om du vil bruke telefonen med Nokias programvare på PC-en, eller om den skal fremstå som ekstern disk. Det tredje alternativet er ”utskrift og media” som får PC-en til å tro at mobilen er et digitalkamera. Nokia 5300 tar ikke lading via USB-porten.

Å kopiere musikk over til mobiltelefonen tar sin tid. Skal du fylle et stort minnekort så bruk en kortleser med USB 2.0. Vi brukte om lag 7 minutter på å overføre 256 MB musikk til det medfølgende minnekortet. Når musikken er kopiert til kortet må du oppdatere biblioteket i mediespilleren for å få tilgang til de nye låtene. Starter du telefonen på nytt oppdateres biblioteket automatisk. 

Uferdig tjeneste
Dette er en musikkmobil, og følgelig ligger det også lenker til Nokias tjeneste for nedlasting av lyder i mobiltelefonen. Når vi forsøker å velge ”Tonenedlasting” fra telefonens meny får vi imidlertid beskjed om at telefonen ikke støtter dette. Hva er da hensikten med å ha denne funksjonen i telefonmenyen? Samme beskjed får vi om vi forsøker ”Videonedlasting”. 

Vi antar at dette er en feil som ligger på serversiden, slik at tjenesten etterhvert blir tilgjengelig uten at du behøver å oppdatere programvaren i mobilen.

God lyd
Lyden er fyldig og god. En medfølgende adapter gjør at du kan bruke dine favoritthodesett. Synes du lydbildet er for spedt kan du prøve deg frem med de ulike prekonfigurerte equalizerinstillingene. Du kan også programmere to egne favorittinstillinger. 

Nokia 5300 har den nye bluetoothprotokollen A2DP. Det betyr at du kan spille av musikken fra mobilen på hjemmestereoen via Nokias Audio Gateway, eller du kan bruke trådløse hodetelefoner som støtter A2DP. 

God tasteløsning
Tastene på Nokia 5300 er en annen positiv overraskelse. På skyvemobiler blilr tastene ofte for flate, mens den øverste tastraden ofte kommer så nær toppdekselet at det er vanskelig å bruke effektivt. Slik er det ikke på Nokia 5300. Tastene er ypperlig for SMS. 

Ved siden av skjermen ligger tre knapper som styrer musikkspilleren. Disse kommer godt med om du vil høre på musikk mens du bruker mobiltelefonen til andre ting. Du kan styre musikken med disse tastene selv om du er midt oppe i noe annet – som å skrive tekstmelding.

Den skarpe skjermen og telefonens gode menyer gjør Nokia 5300 til en mobiltelefon det er lett å bli glad i. 

 Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen