Storbritannia har blitt et slagfelt for pirater og antipirater. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Musikkindustrien vil saksøke britisk piratparti

Nektet å ta ned Pirate Bay-proxytjeneste.

Det britiske Piratpartiet er i ferd med å bli saksøkt av musikkbransjen i England. Grunnen skal være at de nekter å ta ned en proxy-tjeneste som lar briter få tilgang til nettstedet The Pirate Bay, som er blokkert av de største internettleverandører i Storbritannia.

Opprettet proxy

Tidligere i år, nærmeste bestemt den 2. mai, ble The Pirate Bay blokkert av de største internettleverandører i Storbritannia. Årsaken var en avgjørelse i den britiske høyesteretten som krevde at The Pirate Bay skulle blokkeres, da de mente den bidro til brudd på åndsverksloven.

Etter at blokkaden ble innført fortsatte imidlertid trafikken til The Pirate Bay. En av årsakene var at det britiske Piratpartiet hadde tatt saken i egne hender, og tilba en proxytjeneste for britene som fortsatt ville ha tilgang til The Pirate Bay. Piratpartiet mente tjenesten var helt lovlig, da brukere i teorien kunne gå inn på hvilken side som helst fra proxyen, ikke bare The Pirate Bay.

For en uke siden ba British Phonographic Industry (den britiske plateindustriens bransjeforening) piratpartiet om å stenge ned proxysiden deres, for å få has på den pågående trafikken til The Pirate Bay. Piratpartiet sa at de ikke mente proxyen var ulovlig, og lot den derfor bli værende.

Nå har de fått beskjed av BPI at de snart vil bli kontaktet av advokatene deres, og at de står i fare for å bli saksøkt.

Står på sitt

– Fra vårt ståsted mener vi såklart at vi ikke har gjort noe galt. Vi er imot blokkering av nettsider, og mener hele feltet bør få klarere grenser i lovgivningen. Pirate Bay er tross alt ikke blokkert av alle internettleverandørene, og er tilgjengelig via en rekke tjenester. Proxyen vår var til og med tilgjengelig før siden ble blokkert i England, forteller lederen for det britiske piratpartiet, til nettstedet Torrentfreak.

Uansett hvem som har loven på sin side, kan det hele ende opp til å bli en krig om økonomiske midler. Skulle saken ende opp i en rettssal vil det koste begge parter mye penger. BPI har imidlertid langt mer penger enn piratpartiet. Partiet driver nå aktivt med pengeinnsamling, for å få nok penger til en eventuell rettssak.

(Kilde: Torrentfreak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen