Musikken får deg til å ringe

Alternativ tekst mangler

Hvis et musikkstykke du har et spesielt forhold til får deg til å ringe personer du forbinder med stykket, så er du ikke alene. En ny og omfattende undersøkelse gjort av Nokia i syv land viser at musikk har en klar innvirkning på våre sosiale liv.

Undersøkelsen pågikk fra august til september i år, og inkluderte landene Kina, Egypt, Frankrike, Storbritannia, India, Mexico og USA. Over 1000 personer av begge kjønn deltok i hvert av landene.

Undersøkelsen viser klart at et stort flertall tok kontakt med tidligere bekjente så snart de hørte en sang eller et musikkstykke som brakte frem minner. Over 30 prosent av alle deltagerne i undersøkelsen valgte å fullføre løpet med å gjenopplive gammelt vennskap, der de indiske deltagerne troner høyest med over 45 prosent.

Det undersøkelsen avdekker videre er at det ofte er kvinner som tar opp kontakten, skulle musikken tilsi det.

Heller sjefen enn eks-kjæresten
I mange tilfeller kutter mennesker kontakten fordi et forhold er slutt. Derfor avdekket undersøkelsen at det naturlig nok var en stor andel eks-kjærester som tok kontakt som følge av musikkvalget.

I alt svarte 10,7 prosent av alle deltagerne at de tok kontakt med tidligere partnere i løpet av undersøkelsen, da hovedsaklig menn som ønsket kontakt med tidligere flammer. Og da ofte med intensjonen om å gjenopplive et parforhold.

Den personen de færreste deltagerne hadde følelser for var sjefen, som rangerer nederst av personer en sannsynligvis ville ringe til, under både foreldre, venner og eks-kjærester. Kina og India er derimot et unntak, der hele syv prosent av de mannlige deltakerne svarte at de ringte sjefen istedet for noen av de andre kategoriene.

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen