Musikkbutikk uten kopisperrer

Nå har 7digital skrevet kontrakt med alle de store plateselskapene, samtidig som de beholder sitt fokus på mindre band, og muligheten for disse å selge sine egne låter. Tjenesten blir den første i Europa helt uten kopisperrer.

De fire store
7digital er overhodet ingen ny tjeneste, men det er først nå alle brikkene har falt på plass. At samtlige av de fire gigantplateselskapene, Sony BMG, Universal Music, Warner og EMI har gått med på salg av musikk uten kopisperrer er en aldri så liten europeisk nyhet.

Selv om avtalen med den siste aktøren, Sony BMG, ble inngått så sent som mandag, rulles allerede selskapets låter ut på nettsiden.

Bygger kredibilitet
7digital kommer imidlertid ikke til å gi opp det som var tjenestens fokus da de startet for fire år siden. Det vil fremdeles være en musikkbutikk som gir mindre band muligheten til å selge sine egne låter, selv om de nå også omfavner de store millionselgende artistene.

Hvis man søker på norske artister på selskapets Indiestore får man mange norske treff. Her er det alt fra band som knapt har kommet seg ut av øvingslokalet, til mer anerkjente norske alternative band og artister.

Musikkentusiaster over hele Europa omfavner den tredelte satsingen på nye lovende band, ingen kopisperre, men også tilgang til større og mer profilerte artister.


Nesten 100 norske mindre band og artister har låtene sine tilgjengelige.


Ikke helt norsk

Foreløpig er det ikke en helt egen norsk versjon av 7digital, men alle her til lands kan benytte den vanlige europeiske versjonen. Selskapet har imidlertid signalisert at en egen nordisk variant kun ligger kort frem i tid.

Daglig leder for 7digital, Ben Drury, er veldig godt fornøyd med tjenestens nye og oppdaterte profil.

- Vi er ekstremt glade for å være det første selskapet som kan tilby en nesten komplett katalog av digital musikk til det økende antallet av internettbrukere som ønsker å laste ned musikken lovlig digitalt, sier Drury til The Inquirer.

Flere nedlastinger og god kvalitet
Mange har vært kritiske til andre nedlastingsløsninger som også på sett og vis har vært uten kopisperre, men som ikke lar deg nedlaste låter flere ganger, i tilfeller hvor du bytter PC, eller beklageligvis skulle få store problemer med harddisken din. Hos 7digital har du hele fem muligheter til å gratis laste ned sangene du allerede har kjøpt.

Kvaliteten på låtene er også bedre enn langt mange enn av konkurrentene der ute. 320 kbps er en noe de fleste burde kunne leve med, og filene tilbys ikke bare i mp3, men også formatene mwa, aac og flac.

Billig, men kronglete
Tidligere Idol-dommer, og redaktør for bransjemagasinet Farojournalen, Asbjørn Slettemark, har vært bruker av 7digital i flere år, og mener musikk uten kopisperre definitivt er fremtiden.

- 7Digital er en lovende nettbutikk, som hevder seg i markedet av tre grunner: For det første har du tilgang på repertoar som ikke ligger hos Telenor Musikk eller den norske filialen av Itunes Store. Alt materialet er også DRM-fritt, mens konkurrenter fremdeles holder på med 90-tallsløsninger som begrenser bruken av en fil man kjøper. Et annet viktig punkt er at 7Digital er billige. Med en pundkurs ned mot 10 blank, fikk jeg debutalbumet til Stone Gods for 50 spenn. Til sammenligning tar Itunes Store 90 kroner for den samme platen, sier Slettemark til Teknofil.

Han ser imidlertid også noen utfordringer for tjenesten.

– Av negative elementer må det nevnes at selve oppsettet til 7Digital er litt rotete, blant annet må man klikke på hver enkelt låt fra et album for å laste det ned, og når man bruker Itunes som avspiller må låtene importeres der etterpå. I tillegg er litt for mange av titlene kun tilgjengelig i wma-format der det burde vært mp3 tilgjengelig, avslutter Slettemark til Teknofil.

7digital.com finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen