– Kan bety døden for gratis Spotify og YouTube
Teknofil
(Bilde: Spotify)

– Kan bety døden for gratis Spotify og YouTube

Musikkekspert advarer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Musikkbransjen ser for tiden ut til å intensivere kampen mot lytterne. For noen uker siden skrev Financial Times at verdens største musikkselskap, Universal, forsøker å presse Spotify til å kutte gratisproduktet sitt. De ønsker at alle som vil høre musikk, skal betale.

Dette er bare begynnelsen, skal vi tro den kjente musikkanalytikeren Bob Lefsetz. Han sier at bransjen også jobber for å kutte gratisstrømming av musikk på Youtube også.

Undertegnede synes denne låten passer her.

Lefsetz mener det er bevist at Spotify har redusert piratkopiering, men at musikkbransjen ikke bryr seg om dette. Han tror i stedet de på lengre sikt vil gjøre det vanskeligere å piratkopiere, ved rett og slett å fjerne både CD-er og musikkfiler.

Kun strømming i fremtiden?

I fremtiden vil du ikke kunne kjøpe musikk i butikken eller laste ned et album på datamaskinen, men må strømme alt fra nettet. Dermed kan du ikke kopiere noen låter fra en CD eller noen MP3-filer fra vennene dine.

Dermed tror Lefsetz at musikkbransjen vinner, ettersom folk tvinges til deres betalingstjenester. Lefsetz sammenligner det med hvordan de krypterte, digitale sendingene har gjort at «alle» nå betaler for TV-kanaler via kabel og parabol.

Det er selvsagt mulig å konvertere strømmet musikk til filer, men Lefsetz tror det blir så komplisert at flesteparten ikke vil bry seg. Det gjenstår å se om han har rett – det holder jo at noen gjør det, og så gjør filene tilgjengelig for andre.

Men om det er slik musikkbransjen tenker, går kanskje forbrukerne vanskeligere tider i møte.

De store stjernene vil i alle fall ha deg til å betale for musikken din
Se den kleine lanseringen av musikktjenesten TIDAL »

(Kilde: The Lefsetz Letter via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen