Musikk setter strøm i kroppen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Når du skal bruke mobilen din som musikkspiller, kan det være praktisk å spille musikk trådløst gjennom blåtann. Men i dag fungerer ikke dette optimalt, og lyden er ofte under par. Derfor er det fortsatt ledningen som er best. Men hva om du bruker kroppen din som ledning?

Forskere hos Sonys forskningsavdeling har utviklet en måte å sende lyd trådløst gjennom kroppen din til et hodesett. Systemet bruker kroppens strømledende egenskaper til å sende digitale signaler fra topp til tå.

Mp3-spilleren kobles til et armbånd, som igjen sender ørsmå elektriske signaler til huden din. Disse signalene vil sørge for at du blir "oppladet", slik som med statisk elektrisitet. Hodesettet fanger opp signalene, og gjør dem om til lyd igjen.

Metoden sørger for at du kan overføre data i en bithastighet på inntil 384 kbps, noe som er nok til å spille av god lyd.

Selv om strømmen sendes igjennom kroppen, vil du verken bli stekt, sjokket eller gi støt til andre du tar på. Sonys teknikk sender nemlig bare noen få milliondels ampere til huden din, altså så lite at du ikke vil merke det.

Når eller om vi får se teknikken i salg, er uvisst. Du kan lese hele patentsøknaden hos de amerikanske patentmyndighetene.

Om du ikke føler deg helt komfortabel med tanken på å sende lyd gjennom kroppen, kan du se vår test av trådløse A2DP-hodesett.

Mer om A2DP >

(Kilde: Engadget.com, Aving.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen