Musikk over lufta

Operatøren O2 har nylig lansert en ny musikkspiller kalt O2 DMP (Digital Music Player), som kan bruke mobiltelefoners GPRS-tilkobling for å laste ned musikk fra nettet, og en tilhørende tjeneste som tilbyr musikkfiler til den nye modulen.

Man må betale mellom £1 og £1,5 (10-15 kroner) for hver sang man laster ned gjennom den nye tjenesten, som leverer musikkfiler i AAC-format. Disse filene har en gjennomsnittsstørrelse på rundt 1 MB, noe som er ca en tredjedel av størrelsen av det en MP3-fil av samme kvalitet ville hatt. Spilleren har også støtte for å spille av ordinære MP3-filer for dem som måtte ønske det.

For å laste ned musikk til O2 DMP trenger man en GPRS-telefon med IR-port. Etter at man har aktivert GPRS-funksjonen og IR-porten kan man laste ned musikk fra nettet og direkte inn på spillerens SD-minnekort, som har en kapasitet på 64Mb, eller ca 60 sanger i AAC-format.

Det virker temmelig upraktisk å måtte holde telefonen i kontakt med spilleren under nedlastningen , noe som betyr at man må sitte i ro mens man gjør dette. Blåtann hadde kanskje vært et litt mer brukervennlig alternativ, men det kunne også ført til en langt stivere pris enn den tusenlappen du må punge ut for spilleren i Storbritannia i dag.


O2 DMP bruker en ekstern telefons GPRS-tilkobling via IR-porten for å laste ned musikk

Det er ikke et krav at man har en mobiltelefon med GPRS og IR for å bruke O2 sin nye enhet, det er nemlig fullt mulig å laste inn MP3- og AAC-filer direkte fra en vanlig datamaskin, akkurat som på de fleste andre digitale musikkspillere på markedet. Dette gjøres ved å koble modulen til datamaskinen ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen og bruke den som en ekstern USB-disk.

I forhold til de minste MP3-spillerne på markedet i dag er O2 MDP ikke akkurat noen diskrè lettvekter med sine 99 x 52 x 22 mm og 90 gram. Det blir faktisk som å gå med en ekstra mobiltelefon i lommen. Batterilevetiden på sju timer er også i minste laget i forhold til andre bærbare musikkavspillere.

Dette er nok allikevel bare en liten forsmak på hvilke muligheter som ligger i mobilteknologien. Vi antar at den lave prisen alene vil kunne føre til at O2 DMP blir en suksess, og vi venter spent på en eventuell oppfølger med Blåtann.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen