Musikk og bilder fra SE

Sony Ericsson presenterte i dag to forholdsvis enkle mobiltelefoner, med hovedfokus på musikk og bilder.

Sony Ericsson lanserte i dag hele seks nye modeller for det europeiske markedet. Blant disse finner vi de to modellene K310i og K510i.

K310i - med bilder i fokus
K310i er en enkel modell, som kan by på de grunnleggende funksjonene vi forventer av en telefon i dag. Målene lyder på 10,2 x 4,4 x 1,8 centimeter, og vektnålen stopper på 82 gram.

Hos K310i har Sony Ericsson valgt å fokusere på muligheten til å ta bilder og spille inn små filmsnutter. Til tross for dette, har telefonens kamera bare VGA-oppløsning, det vil si 0,3 megapiksler. Dette er en lavere kameraoppløsning enn de aller fleste nye mobiltelefoner har i dag.

Kameraet har 4 x digital zoom. I praksis vil neppe dette gjøre bildene særlig mer brukbare, siden den digitale zoomen ikke gjør annet enn å forstørre et utsnitt av bildet. Effekter som Face Warp gjør at du kan vrenge bildene dine til det ugjenkjennelige før du sender de til venner og bekjente.

Muligens for å veie opp for kameraets lave oppløsning, har Sony Ericsson utstyrt K310i med en såkalt UBC-skjerm. UBC står for Ultra Bright Color, og skal bidra til en klarere bildegjengivelse enn vi ser hos andre skjermteknologier. Skjermen til K310i kan for øvrig vise 65 000 farger.

Telefonen har også støtte for mp3-filer, og det gjør det mulig å legge inn favorittsangene som ringetone. Så altfor mange sanger - eller bilder - blir det imidlertid ikke plass til. Sony Ericsson har valgt å gi K310i et internminne på stusselige 15 MB, og i tillegg droppet støtten for minnekort.

Det er derfor en åpenbar fordel at K310i selges med en USB-kabel, slik at du kan lette på trykket ved å overføre sanger og bilder til PC-en når det blir nødvendig. Liker du ikke kabler, kan du alltids benytte deg av infrarød for å overføre filer. Du har også mulighet til å sende bildene til andre telefoner via MMS.

Sony Ericsson har valgt å implementere teknologien Wireless Village i K310i. Dette er en åpen standard som ligger til grunn for blant annet flere mobile lynmeldingsprogrammer. Telefonen kan også by på 3D-spill og støtte for Java og push-epost.

K310i skal ha en tale- og hviletid på henholdsvis 7 og 360 timer. Telefonen vil ha en pris på 1 000 kroner når den kommer i butikkhyllene i løpet av årets andre kvartal.