Musikk i kjempevekst

Musikk i kjempevekst

Det viser en ny undersøkelse Perduco har gjort for Netcom. Analyseselskapet har de siste fire årene undersøkt nordmenns bruk av mobiltelefonen, og det har skjedd dramatiske endringer på den korte tiden.

Les også:

- - Over 200 milliarder på mobilmusikk
- Last ned musikk på 2G-mobil
- Nokia lanserte Music Store

Brukes daglig

Fra å være et snakkeredskap har mobiltelefonen blitt et flerbruksverktøy, spesielt for de under 30 år. Særlig gjelder dette bruk av foto- og musikkfunksjonene på mobilen. Hele 30 prosent i denne aldersgruppen bruker musikk- og radiofunksjonen på mobilen daglig. Sony Ericsson er det foretrukne mobiltelefonen for folk under 30, mens Nokia dominerer i de høyere aldersgruppene.

Også kamerafunksjonene har blitt viktige blant ungdommen. Nesten 20 prosent bruker denne funksjonen daglig, og bare seks prosent sier de aldri tar bilder med mobilen. Her har også kvinnene tatt over utviklingen: I 2004 var det flest menn som brukte mobilkameraet, de har nå blitt forbigått av kvinnene som tar flest og oftest bilder.

Menn snakker mest
Forskjell mellom kjønnene er det også når det kommer til mer tradisjonell bruk av mobiltelefonen. Menn er de som snakker mest i telefonen, mens kvinner sender flere SMS-er.

Hva vi bruker mobilen til har også endret seg over tid. Fortsatt bruker de fleste mobilen til å snakke med og sende SMS, men siden 2004 har andelen som tar bilder, sender SMS og lytter til radio økt dramatisk. Mens bare 35 prosent av oss brukte kamerafunksjonen på mobilen i 2004, sier nå hele 71 prosent av de tar bilder i år. 65 prosent sender også disse videre via MMS, mot 41 prosent i 2004. Og nesten 40 prosent hører på musikk eller radio på mobilen, mot 22 prosent i 2004. Det som ikke har blitt mer populært er e-post og spill, som ligger på noenlunde samme nivå som for fire år siden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen