Musikk for hånden

Mobiltelefoner har etter hvert fått status som fullverdige musikkspillere, sammen med en rekke andre håndholdte enheter. Klokker med MP3-funksjonalitet har også fått rotfeste i musikkmarkedet, og er kanskje den mest praktiske løsningen for de som er på farten.

Skullcandy MacGyver Watch er en av de spenstigere MP3-spillerne i klokkeformat vi har sett, og kommer med minnekapasiteter på opp til 1 GB.

Musikkspilleren har equalizer-funksjon, som lar deg stille inn lyden etter hvilken musikksjanger du hører på. Det ingen manuelle innstillinger her, og du kan velge mellom rock, jazz, klassisk eller pop.

Innebygd taleopptaker
I tillegg til musikkspiller har klokken innebygd mikrofon, slik at du kan ta opp talenotater. Denne funksjonen er på sin plass når du skal minne vennene dine på et veddemål dere inngikk for en måned siden, og som du selvfølgelig fikk tatt lydopptak av.

For å overføre musikk til klokken bruker man USB-kabel. Det er dessverre ikke støtte for den nyeste USB 2.0-standarden, men kun USB 1.1, som er en langt tregere overføring av data.

Lading skjer også via USB, og man kan enten plugge kabelen i en datamaskin eller den medfølgende laderen som kan stikkes rett i strømuttaket.

Først og fremst for joggere?
Batterikapasiteten til klokken er ikke imponerende. Etter å ha ladet i to timer holder den nemlig ikke ut mer enn fem timer med musikkavspilling. Dette skyldes først og fremst den begrensede størrelsen på batteriene man kan bruke i en klokke. Batterikapasiteten burde ikke være noe problem dersom du kun hører på musikk når du er ute og jogger og lignende, men hvis du planlegger helgeturer i fjellheimen finnes det nok bedre alternativer.

MacGyver-klokken har ingen skjerm som viser informasjon om sangene. Man bør derfor ha et visst system på hvilken rekkefølge låtene er lagret, slik at man kan bla seg frem til det man vil høre. Du kan også stole på shuffle-funksjonen, som plukker tilfeldige sanger fra musikklisten.

Skullcandy MacGyver Watch koster fra 1150 til 2050 kroner, alt etter hvor stor minnekapasitet du vil ha. Klokken fås i både hvitt og sort.

(Kilder: Skullcandy, The Red Ferret Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen