Test

Music to the Life of the Late Olivia Mordecai

Olivia Mordecai var ifølge bandet en stor fan av Beezewax og fulgte sitt kall som kunstner til fulle. Hun skal ha valgt å ende sitt liv, og denne plata er en hyllest til henne og alle andre kunstnere og artister som velger å følge sin kunst for å være sanne mot seg selv.

Alternativ tekst mangler
Kenneth Ishak holder bandet sammen.

Tro ikke at dette er deprimerende av den grunn. Det er balansert mellom lystig og trist. Det er verken eller. Ikke bittert, ikke sært, men ganske så karikert allikevel. Beroligende og sprakende, men velbalansert. Hva er ordet jeg leter? Trivelig? Nei. Idealistrealistisk. Ja, det var det.

Frisk indie

Denne trioen går litt nye veier i genren som ingen vil sette navn på, men som kanskje går som indie. Bandet sammenlignes med The Posies og litt Pavement i nye klær. De har dykket dypere i sine inspirasjonskilders musikalske univers sier de. Friskere og lysere og litt aggressivt og nesten litt typisk vinternorsk. Altså litt kjedelig, og litt mye litt. Et steg bort ifra "powerpopen", ihvertfall.

Glatt i kulda

Signaturen til bandet er vokalen til Kenneth Ishak. Den holder bandet sammen med sin myke og forsiktige fremtoning. Som når han forklarer hvordan han egentlig føler det å ha sin "Fist Across Your Face" i klare ordelag i "Say Your Part." Det er først og fremst koselig, for det virker ikke som om han har knyttenever. Bare glatte velurhender. Og tekstene er ellers søte som honning. Man farer avgårde på en sky av sukkerspinn og betrakter det som skjer her nede, så naivt, ærlig og ovenfra.

Og jo lenger ut i albumet du kommer, jo mer forstår du at Beezewax har lagt lokk på følelsene sine og synger for å dempe smerten av en tapt kunstnersjel. Det blir på mange måter en slags trøsteplate for å komme seg videre, og mangler det virkelige smertefulle og klagende så vel som de lystbetonte jubelfølelsene. Man skal kommme seg videre, men det er jo ikke direkte upassende. Derfor er det ikke så mye å ta tak i, men ni korte låter som glir unna som varm kniv i varmt smør.

Mange lovende lyder

Du går ikke lei av Stian Olsens litt ujevne jamre-hamring og Jan Erik Hoel holder glatt følge med bassen sin og alle de ulike instrumentene kommer til sin rett på de riktige plassene. Men bandet har også tatt i bruk popete lyder og effekter som gjør det mer ekte. Du hører hvor de kommer fra.

"All terrain" er midtpunktet for "Music to the life of the late Olivia Mordecai" med sine stilige baklengs-effekter og vakre vers. Til den nokså enkle musikken setter lydeffektene og variert instrumentbruk en spiss som er mer toneangivende jo lenger du kommer ut i plata. Dessuten stiger humøret og det er nesten på topp i de siste sangene. En hylende saksofon er et av sunnhetstegnene på Beezewax siste plate før de reiser ut på en lang reise til Japan, Australia, Latin-Amerika, USA og Europa.

Konklusjon

Platen er urovekkende og lystig på en spesiell måte, men den mangler noe av det mer uforsiktige og ukontrollerte. Melodiene er fine, og musikken velkomponert, men de røffe riffene river ikke ordentlig og hele greia blir noe glatt. Dessuten blir bare ni låter og en halvtimes musikk alt for kort.

Beezewax Music To The Life Of The Late Olivia Mordecai   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen