Mus eller minnepinne?

Tidligere har det ikke vært særlig aktuelt å snakke om lagringsplass i forbindelse med datamus. Det er i høyeste grad aktuelt nå, når Microsoft avduker sin Mobile Memory Mouse 8000.

1 GB minne
Musen har nemlig 1 GB flashminne innebygget, som kan brukes til å lagre alle mulige filer - rett og slett en "minnepinne" innebygget i musen.

Kommunikasjonen med PC-en foregår over Bluetooth, og rekkevidden skal være opptil 18 meter. Batteriene er oppladbare og lades via et magnetisk ladesystem, som lar deg bruke musen mens den lades opp.

Dersom det er andre enheter i området som også opererer på 2,4 GHz-båndet, slik Bluetooth-gjør, vil musen automatisk stille seg inn på et frekvensområde som er ledig, for å unngå konflikter.

Venstrehendte må dessverre se seg om etter en annen mus, da Mobile Memory Mouse 8000 er spesielt tilpasset høyrehendte. Ytterligere tekniske spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

Med i pakken får du en eske som rommer ladekabel, mottager og mus, ment for bruk når man er på farten.

Pris og tilgjengelighet
All denne funksjonaliteten er naturligvis ikke billig, og Microsoft har da også satt en veiledende pris på 849 kroner på musen. I praksis blir heldigvis prisen en del lavere, og hos nettbutikker i prisguiden starter den foreløpig på snaue 600 kroner.

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen